Σε διακοπή για τις 15 Δεκεμβρίου οδηγήθηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, με κατηγορούμενη τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία άρχισε με το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη για αναβολή της δίκης, καθώς δήλωσε οικονομική αδυναμία και ζήτησε ορισμό δικηγόρων μέσω της νομικής βοήθειας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Οικονομική αδυναμία δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης

«Για οικονομικούς λόγους αιτήθηκα νομικη βοήθεια την 1η Νοεμβρίου, η οποία απορρίφθηκε, καθώς έπρεπε να είχα υποβάλει το αίτημα έναν μήνα πριν από την έναρξη της δίκης. Ζητάω μια αναβολή για να καταθέσω εμπρόθεσμα και να έχω νομικη βοήθεια», τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Στο αίτημα, ωστόσο, αντιτάχθηκε η πλευρά της υπεράσπισης, με τον Αλέξη Κούγια να το χαρακτηρίζει προσχηματικό.

Τελικά η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, τονίζοντας: «Το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν τη συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης».

Η πρότασή της υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας ανέγνωσε το κατηγορητήριο, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να ακούει σιωπηλή και να κλαίει.

Σε διπλανή αίθουσα συνεχίστηκε η δίκη της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Η διαδικασία συνεχίστηκε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να διαβάζει τη λίστα με τους δεκάδες μάρτυρες και αμέσως μετά να διακόπτει τη διαδικασία για τις 15 Δεκεμβρίου και τη Ρούλα Πισπιρίγκου να οδηγείται σε διπλανή αίθουσα, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019, στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το κορίτσι νοσηλευόταν έπειτα από επιτυχή θεραπεία λεμφαδενίτιδας. Αντιστοίχως, δύο χρόνια μετά, στις 21 Μαρτίου 2021, φέρεται να δολοφόνησε την Ίριδα, ένα βρέφος έξι μηνών, στο δωμάτιο που κοιμόταν. Το βούλευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο μηχανισμός θανάτου σε αμφότερους τους ερευνηθέντες θανάτους είναι ο ίδιος, επομένως διαγράφεται ένα συγκεκριμένο modus operandi».