Η τελετή της παραλαβής 20 μηχανημάτων – ειδικών οχημάτων Μηχανικού, καθώς και υλικού γεφυροσκευής για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού αποκτήθηκαν μέσω χρηματοδοτήσεως του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2022 της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λοχαγού Καποτά», στο Μενίδι.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και o Διοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.



Συνολικώς, παρελήφθησαν 20 μηχανήματα – ειδικά οχήματα Μηχανικού, καθώς και υλικού γεφυροσκευής, για το Όπλο του Μηχανικού του Στρατού, μέσω χρηματοδοτήσεως του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2022 της Περιφέρειας Αττικής, συνολικής αξίας 8.990.200 ευρώ. Τα 20 αυτά οχήματα προστίθενται στα 36 μέσα του Μηχανικού που έχουν ήδη παραληφθεί μέσω του ίδιου προγράμματος.

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται το Μηχανικό του Στρατού, με τη βοήθεια των Περιφερειών της χώρας, και μέσω αυτών με χρήματα του ΕΣΠΑ, προκειμένου να αποκτηθούν μη πολεμικά μηχανήματα και ειδικά οχήματα του Μηχανικού, (εκσκαφείς, μπουντόζες, προωθητές γαιών κλπ) τα οποία σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών χρησιμοποιούνται για υποβοήθηση του έργου των κατά τόπους Περιφερειών, όποτε αυτές το ζητήσουν.