Στο γραφείο του δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, και στο Τμήμα Παιδείας του δήμου έφτασαν καταγγελίες από γονείς και μαθητές στο σχολικό συγκρότημα 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου σχετικά με την προβληματική συμπεριφορά φύλακα, ο οποίος, παρά τα όσα του καταλογίζονται, μεταξύ των οποίων και σεξιστικές λεκτικές επιθέσεις, παραμένει στη θέση του.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για σεξιστικά σχόλια σε μαθήτριες αλλά και για την ελλιπή φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος, εξαιτίας της επαγγελματικής αδιαφορίας του φύλακα.

Η επιστολή

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Έχει πολλαπλώς και λεπτομερώς τεθεί το ζήτημα, που παραμένει άλυτο έως σήμερα, και αυτό είναι η ελλιπής φύλαξη του συγκροτήματος, αλλά και η μηδαμινή εκτέλεση των καθηκόντων από πλευράς του σχολικού φύλακα. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, τον Οκτώβριο του 2019 ο ίδιος κύριος έκανε κατάληψη στο συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ. και εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να τον συνετίσει και να αφαιρέσει τις αλυσίδες, ώστε να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο. Επιπροσθέτως, μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. έκαναν καταγγελία για σεξιστικά σχόλια του κυρίου απέναντι σε μαθήτριες αλλά και για διάφορες άλλες αμφιλεγόμενες αντιλήψεις/πράξεις του, καταγγελία η οποία σας κοινοποιήθηκε και από τον διευθυντή του σχολείου».