Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
tainiaSkinothetis
Ελλάδα

«Αγόρια στο ντους»: Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ταινίας για όσα καταγγέλλονται

Διαφωνεί με τις τοποθετήσεις και τις καταγγελίες των γονέων

Φωτιές ανάβει η καταγγελία των γονέων για την ταινία «Αγόρια στο ντους» που προβλήθηκε σε παιδιά κάτω των 10 ετών στο σχολείο τους. Ωστόσο, η άποψη του σκηνοθέτη είναι διαφορετική.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του ερμηνεία για όσα διαπραγματεύεται η ταινία του.

Ειδικότερα, την απάντησή του για τον σάλο που ξέσπασε μετά την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε ανήλικους μαθητές δημοτικού από τη δασκάλα τους έδωσε ο σκηνοθέτης της, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, ο οποίος απορεί πώς η ταινία χαρακτηρίστηκε «ερωτική».

 Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή TLive με την Τατιάνα Στεφανίδου, ο σκηνοθέτης της ταινίας που προβλήθηκε στους ανήλικους μαθητές δημοτικού θεωρεί ότι δεν υπάρχει λογική στους ισχυρισμούς περί «ερωτικού» φιλμ και τους χαρακτηρίζει αβάσιμους.

 «Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι η ταινία μικρού μήκους είναι ερωτική και απεικονίζει σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ παιδιών. Αμφισβητούμε ότι έχει δει την ταινία όποιος υποστηρίζει όλα αυτά», απαντά ο Σουηδός σκηνοθέτης στο TLive για την ταινία που προβλήθηκε στο δημοτικό σχολείο.

 «Είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ταινία μικρού μήκους, με πολλά βραβεία. Χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη. Τη βλέπουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά από το 2021 που κυκλοφόρησε», προσθέτει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

  «Αυτοί οι ισχυρισμοί (σ.σ.: ότι είναι ερωτική ταινία) είναι παράλογοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς το θέμα της ταινίας ερμηνεύτηκε με αυτόν τον τρόπο. Η ταινία δεν απεικονίζει κάτι τέτοιο», εξηγεί ο Σουηδός σκηνοθέτης.

 «Ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει την κριτική του σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που ακούει αυτή τη στιγμή και ότι θα βρει χρόνο να παρακολουθήσει την ταινία, εάν του δοθεί η ευκαιρία», καταλήγει ο Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

 Τα βραβεία που έχει πάρει η ταινία

Η ταινία που έχει μπει στο μικροσκόπιο ονομάζεται «Αγόρια στο ντους» και πρόκειται για μια πολυβραβευμένη σουηδική ταινία μικρού μήκους, συγκεκριμένα διάρκειας 9 λεπτών, σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ.

 Ο αγγλικός τίτλος είναι «Shower Boys» και το φιλμ έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

 Συγκεκριμένα, έχει λάβει τα εξής βραβεία:

 Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Cinekid (Σίνεκιντ), Άμστερνταμ.

Το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Μικρού Μήκους Ταινίας, Flickerfest (Φλικερφέστ), Σίδνεϊ

Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν

Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε

Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira (Σινεμίρα), Βουδαπέστη

Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.