Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή της 6χρονης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον καθηγητή εργαστηρίου Ιατροδικαστικής, Φώτιο Χατζηνικολάου, προέκυψαν στοιχεία λοίμωξης του αναπνευστικού, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν κακώσεις στο σώμα του παιδιού.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να δοθούν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια που στέρησαν τη ζωή στο 6χρονο κοριτσάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η ανήλικη μετέβη αρχικά με τη μητέρα της στο Κέντρο Υγείας Σοχού, επειδή είχε έντονη αδιαθεσία, και στη συνέχεια με παραπεμπτικό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο που εφημέρευε.

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν καταπονημένο, μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του νοσοκομείου και κατά τη διάρκεια της εξέτασης από τους γιατρούς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Άμεσα σήμανε συναγερμός, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες επί μία ώρα προκειμένου να την επαναφέρουν στη ζωή και αρχικά τα κατάφεραν.

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης και της μεταφοράς στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, το παιδί υπέστη για δεύτερη φορά ανακοπή και έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αιτία.


Είχε περάσει κορονοϊό - Πριν από έναν χρόνο χάθηκε και ο πατέρας της

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr κάτοικοι του χωριού Σοχού, όπου ζούσε η μικρή με τη μητέρα της, όλη η κοινωνία είναι συντετριμμένη και δεν μπορούν να πιστέψουν πώς το κοριτσάκι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Όπως λένε, είναι το δεύτερο τραγικό γεγονός που βρίσκει την οικογένεια, αφού πριν από περίπου έναν χρόνο ο πατέρας της 6χρονης έφυγε από τη ζωή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το κορίτσι είχε περάσει κορονοϊό λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι, ωστόσο έγινε καλά.


Δεν υπήρχε ασθενοφόρο

«Μόνο οι γιατροί μπορούν να βρουν αν έχει σχέση αυτό ή όχι, βέβαια. Μόλις το παιδί άρχισε να έχει πρόβλημα χθες, το πήρε η μητέρα και πήγαν γρήγορα στο Κέντρο Υγείας Σοχού. Δεν κάλεσαν όμως ασθενοφόρο, διαθέτει μόνο ένα και πιθανότατα εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό», καταγγέλλει κάτοικος, υπογραμμίζοντας ότι είναι μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή, καθώς αν υπάρχουν δύο περιστατικά ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ασθενοφόρο να μπορεί να τα εξυπηρετήσει και τα δύο.