Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί το προσεχές διάστημα ο άνδρας που φέρεται να ποδοπάτησε μέχρι θανάτου ένα νεογέννητο γατάκι, τον περασμένο Αύγουστο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 40χρονος διδάκτωρ του ΑΠΘ, ο οποίος φέρεται να έχει και τη δικηγορική ιδιότητα, με βάση τον νέο νόμο, κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη, καθώς εις βάρος του έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανάτωση ζώου συντροφιάς, ενώ μετά την ταυτοποίησή του, του επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.


Τι δείχνουν τα βίντεο ντουκουμέντο

Ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας επιχείρησης.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, έχουν καταφέρει να βρουν κι άλλα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων του κέντρου, από τα οποία προκύπτουν τα ίδια χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνουν την ταυτότητά του.

Την ίδια ώρα, στην δικογραφία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δύο καταθέσεις, οι οποίες αξιοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και θεωρούνται πολύ σημαντικές για την υπόθεση.

Η πρώτη αφορά τη μαρτυρία γυναίκας που φέρεται να κατέθεσε πως είδε και αναγνώρισε τον 40χρονο να κινείται πεζός στο σημείο που έγινε η κακοποίηση του ζώου, το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας κατέθεσε ότι εντόπισε νεκρό το γατάκι, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει τη θανάτωση του ζώου ύστερα από το ποδοπάτημα που δέχθηκε.

Μάλιστα, ακόμα ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον 40χρονο αποτελεί και το δεύτερο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την αποτρόπαια επίθεση, στο οποίο φαίνεται ο δράστης να προσπαθεί να σκοτώσει ξανά το γατάκι, λίγη ώρα πριν το λιώσει με το πόδι του.

Πηγή: protothema.gr