Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα (26/10), ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, με τον παπά Δημήτρη που έχει προκαλέσει με τις θέσεις του, να τελεί την λειτουργία λίγο μετά τη φράση «πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους» που είπε την Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στο πλήθος ήταν και Ιερείς από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.  Οι πιστοί έκλαιγαν μαζί με τον παπά Δημήτρη και μάλιστα φώναζαν: «Για μας είσαι ο Άγιος Δημήτριος του Λυκαβηττού».

Υπενθυμίζεται ότι στον παπά Δημήτρη είχαν απαντήσει λίγες ώρες αργότερα συνεργάτες του Ιερώνυμου. «Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής: υπάρχουν κανόνες της Εκκλησίας και οι νόμοι του κράτους», είπαν χαρακτηριστικά.









«Σας ευχαριστώ»

«Εδώ όλοι παρέα μαζί τελούμε τη Θεία λειτουργία και η χάρη και η ευλογία του Θεού να δίνει πάντα υγεία και εμείς να είμαστε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως και σήμερα και 22 χρόνια στους Αγίους Ισιδώρους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, διαβάζοντας όλα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για εμένα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και μια τεράστια συγγνώμη», είπε ο παπά Δημήτρης το πρωί της Δευτέρας (24/10).

Την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο «μετάθεσης» του παπά Δημήτρη σε ένα παλιό μοναστήρι της Βάρης, όπου όπως υπογράμμισε «θα λειτουργεί με κανόνες».