Νέα αρχή στα Χανιά κάνει ο παπα-Δημήτρης Λουπασάκης, λίγους μήνες μετά την απομάκρυνσή του από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, όπου λειτουργούσε!

Μπορεί να μην εμφανίστηκε ποτέ στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στου Ζωγράφου, όπου είναι η ενορία του, και κανείς να μην ήξερε πού βρισκόταν τους τελευταίους δύο μήνες, ωστόσο ο «θαυματοποιός» παπάς που προκάλεσε «σεισμό» στους κόλπους της Εκκλησίας, όχι μόνο δεν ήταν εξαφανισμένος, αλλά ιερουργούσε κανονικά με τον σταυρό στο χέρι.

Ο παπα-Δημήτρης επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, και συγκεκριμένα στο εκκλησάκι που έφτιαξε ο ίδιος όταν ήταν μόλις 12 ετών, δίπλα από το πατρικό του σπίτι, στην οδό Μουρνιδών κοντά στη Δεξαμενή Χανίων, το οποίο αφιέρωσε στη χάρη του Αγίου Δημητρίου.

Μαζί με τον σταυρό

Όπως έγινε γνωστό, πλήθος πιστών πηγαίνει να ακούσει τη λειτουργία και τα κηρύγματά του και να έχει την ευλογία του σταυρού τον οποίο ο ιερέας κουβαλάει πάντα μαζί του. Μάλιστα, στο τελευταίο του κήρυγμα «προειδοποίησε» ότι «όπου πηγαίνει ο σταυρός, θα πηγαίνω κι εγώ, είτε είναι στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού είτε είναι εδώ στα Χανιά».

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, απλοί και επώνυμοι αλλά και άνθρωποι της πολιτικής σκηνής, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, πηγαίνουν στο πανέμορφο εκκλησάκι στα Χανιά, για να ακούσουν τον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη. Σημειώνεται ότι ο μικρός ναός ανήκει στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κρήτης κι όχι στην Εκκλησία της Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν μπορεί να παρέμβει.

Η απομάκρυνση

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας είχε απομακρυνθεί από τον Λυκαβηττό μετά το πόρισμα καταπέλτη του ανακριτή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που τον κατηγορούσε για δεκάδες παράνομες πράξεις, μεταξύ των οποίων προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών (που έκαναν ουρές για τα κηρύγματά του) με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων».

Επίσης, σύμφωνα με οδηγία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο, ο σταυρός θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί σε προθήκη στους Αγίους Ισιδώρους, για να «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του».

*Το ρεπορτάζ της Εύας Παπαδάτου δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 8 Φεβρουαρίου 2023.