Αεροπορικές συνεργασίες και επισκέψεις σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας είχε ο Διοικητής του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Combined Air Operations Centre Torrejón/CAOC TJ) της Τορεχόν στην Ισπανία Αντιπτέραρχος Fernando De La Cruz Caravaca με τον Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, στο πλαίσιο της προγραμματισμένη, εθιμοτυπικού χαρακτήρα, επίσκεψης του στην Ελλάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στη διάρκειά της, ο ΝΑΤΟϊκός Διοικητής, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα Υποδιοικητή του CAOC TJ Ταξίαρχο (Ι) Ευάγγελο Τζήκα, ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο σχεδιασμός και συντονισμός της Εναέριας Αστυνόμευσης (Air Policing) του εναέριου χώρου ευθύνης του.


Κατά την εδώ παραμονή του ο Ισπανός Πτέραρχος, ο οποίος είχε επίσης εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις τόσο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, όσο και με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα, στις 19 Οκτωβρίου, όπου τον υποδέχτηκε ο υπαρχηγός του Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Κυριάκου, και ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και το έργο του Αρχηγείου και των μονάδων του, ενώ ξεναγήθηκε και στο χώρο Ιστορικών Εκθεμάτων ΑΤΑ «Μορφές Αεροπορικού Πνεύματος».

Ακόμα επισκέφθηκε την ιστορική 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγος Μάχης, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), καθώς και το 1ο ΑΚΕ. Οι επισκέψεις του Διοικητή CAOC TJ, ολοκληρώθηκαν σήμερα στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115 ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Γρηγορούδης. Στη διάρκεια της εκεί επισκέψεώς του ο Ισπανός Διοικητής ενημερώθηκε για την αποστολή και το έργο της 115 ΠΜ, ενώ περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της 340 και 343 Μοιρών της Πτέρυγος.