Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας νέας προφυλάκισης βρίσκεται πλέον η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την κλήση της για απολογία, αυτή τη φορά για τις φερόμενες δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Η 33χρονη, που ήδη είναι προσωρινά κρατούμενη με την κατηγορία της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, κλήθηκε σε απολογία ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά τους πρώτους δύο θανάτους στην οικογένεια Δασκαλάκη, αυτούς της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου ενώπιον της 35ης ανακρίτριας Αθηνών, Ευγενίας Τζωρτζάτου, ωστόσο, όπως είχε πει ο συνήγορος υπεράσπισής της Αλέξης Κούγιας, ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει τη μέγιστη δυνατή προθεσμία προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορία που έχει αποδοθεί στην 33χρονη είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή. Σημειώνεται πως το αίτημα για συγχώνευση των δύο δικογραφιών που είχε υποβληθεί από το γνωστό ποινικολόγο είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, γεγονός που έφερε πιο κοντά στην κατηγορούμενη το ενδεχόμενο μιας νέας προφυλάκισής της.

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε δώσει η 25χρονη αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Κάτω από άκρα μυστικότητα είχε καταθέσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο 30χρονος πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης. Εκτός από την κατάθεσή του, είχε δηλώσει και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Στην 35η ανακρίτρια έχουν ακόμα καταθέσει πολλοί σημαντικοί μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, καθώς και οι Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα, που είχαν υπογράψει τις εκθέσεις θανάτων των δύο μικρότερων κοριτσιών.

Σε δίκη για την Τζωρτζίνα

Όπως είναι γνωστό, η 33χρονη κατηγορούμενη αρνείται σθεναρά την οποιαδήποτε εμπλοκή της στους θανάτους των τριών παιδιών της, ωστόσο με πρόσφατο βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την παραπομπή της σε δίκη για τη φερόμενη δολοφονία της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022 αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της, τον Απρίλιο του 2021, όταν το κοριτσάκι είχε μείνει τετραπληγικό μετά από ανεξήγητη ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με το βούλευμα, η Πισπιρίγκου είχε προσπαθήσει αρχικά να σκοτώσει την 9χρονη και πάλι με κεταμίνη -και όχι προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο όπως έλεγε η πρόταση του εισαγγελέα- μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο των Πατρών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18/10