Οι σοροί επτά μεταναστών επιπλέουν ακόμα ανάμεσα σε συντρίμμια, μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, το λιμενικό αδυνατεί να περισυλλέξει τα πτώματα, ενώ τα σωστικά συνεργεία έχουν σταματήσει να επιχειρούν.

Συνολικά 80 άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό σχολείο του νησιού. Oι περισσότεροι έχουν κάποιο φίλο ή συγγενή μεταξύ των δέκα αγνοουμένων από το ναυάγιο στο ιστιοφόρο.

Οι καταγγελίες των προσφύγων

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων που επικαλείται η ΕΡΤ «αυτό που έκαναν οι διακινητές ήταν εγκληματικό. Έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι περισσότεροι πλήρωσαν εννέα και δέκα χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία.

Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντων στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.

Από το δεύτερο πολύνεκρο ναυάγιο στη Λέσβο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι εκ των οποίων 16 γυναίκες αφρικανικής καταγωγής, ένα ανήλικο αγόρι και ένας άνδρας.