«Είμαστε όλοι μάρτυρες ενός κηρυγμένου πολέμου εναντίον της Ελλάδος, μόνο τα όπλα δεν συμμετέχουν αυτή τη στιγμή αλλά ο φόβος είναι μήπως κάποια στιγμή θα συμμετάσχουν και αυτά σε αυτόν τον ανηλεή πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Τουρκία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις.

«Είναι υβριδικής μορφής αυτή τη φορά αλλά ξέρετε πριν από τον κυρίως πόλεμο έχουμε έναν υβριδικό συνήθως έτσι συμβαίνει. Όλα αυτό το οποίο γίνεται, αυτό το τοξικό κλίμα, αυτά τα πολεμικά ανακοινωθέντα, αυτό που είπε ο κ. Ακάρ είναι πολεμικό ανακοινωθέν και μάλιστα λεει ότι έχουμε δώσει και οδηγίες στο ναυτικό και στην αεροπορία τι θα κάνουν άρα λοιπόν είναι μια αναγγελία επίθεσης εναντίον της Ελλάδος και βλέπουμε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί διπλωματικά να αντιδράσει αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς μόνο με τον διπλωματικό τρόπο να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ένας Πρώσος βασιλιάς είχε πει ότι διπλωματία άνευ όπλων είναι μουσική δίχως όργανα και εννοώ ότι θα πρέπει να γίνει επίδειξη και αν απαιτηθεί, που το απευχόμαστε, και χρήση της στρατιωτικής ισχύος της πατρίδος διαφορετικά γιατί τα αγοράσαμε τα όπλα. Αυτό δεν σημαίνει να κάνουμε πόλεμο, δεν σημαίνει να αρχίσουμε να χτυπάμε την Τουρκία αλλά πρέπει όταν η Τουρκία χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα θα πρέπει να επιδείξουμε και εμείς την ισχύ μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δηλαδή αν αύριο στείλει ένα ερευνητικό σκάφος στην περιοχή εκεί που θεωρείται τάχα ότι είναι ΑΟΖ της Λιβύης ενώ δεν είναι. Αυτό το οποίο μας κλέβουν εκεί σύμφωνα με τους χάρτες είναι 23 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και αν επεκταθεί έτσι όπως προετοιμάζουν τους Λίβυους λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει υφαλοκρηπίδα, δεν έχει ΑΟΖ προχωρήσετε και Δυτικά και είναι δικά σας άλλα 42 χιλιαδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δηλαδή στην ουσία μας κλέβουν 65 χιλιαδες τετραγωνικά χιλιόμετρα νοτίως της Κρήτης αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με διπλωματία ναι αλλά και με την παρουσία της στρατιωτικής ισχύος μας. Στέλνεις πλοία, στέλνεις φρεγάτες; Στέλνουμε και εμείς. Δεν κλιμακώνουμε αλλά απαντούμε, δείχνουμε αποφασιστικότητα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η Τουρκία ''οπλοποιεί'' τους μετανάστες. Χθες είχαμε 7 και 8 μποφόρ τους έστειλαν σκόπιμα προς το θάνατο. Εγώ περιμένω από τον Πρωθυπουργό να δείξει με το δάχτυλο τον κ. Ερντογάν και να πει «είσαι δολοφόνος. Χθες το βράδυ με 8 μποφόρ με κάτι ψαρόβαρκες στοίβαξες δεκάδες ανθρώπους και τους έπνιξες. Εμείς τους σώσαμε...», κατέληξε.