Othonas_Papadopoulos
Ελλάδα

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Πιθανό να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης - Της αποδίδεται κατηγορία χωρίς τρόπο δράσης

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να παραπονιέται για την κράτηση της παράλληλα με την άρνηση οποιασδήποτε συμμετοχής της στην περιπέτεια υγεία του παιδιού της

Στον ισχυρισμό ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με «άγνωστο τρόπο» , προχώρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία οδηγήθηκε την Δευτέρα στην ανακρίτρια ώστε να απολογηθεί για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, ο Όθωνας Παπαδόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα ο Όθωνας Παπαδόπουλος σημείωσε πως από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου κατατέθηκε ένα περιεκτικότατο υπόμνημα για την απόπειρα δολοφονίας και όλα τα γεγονότα από τις 8 έως τις 11 Απριλίου του 2021 κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας.

«Ζητήθηκαν εξηγήσεις για τους πόνους στην πλάτη και στην κοιλιά που παραπονιόταν το παιδί από την 8η Απριλίου και είχαν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του, την εισαγωγή του και τη νοσηλεία του στο Καραμανδάνειο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε πως το παιδί παρουσίασε διάφορες ενοχλήσεις, πτώση οξυγόνου και ταχυκαρδία με συνέπεια να μείνει τετραπληγικό στις 11 Απριλίου.

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο έσπευσε να σημειώσει πως δεν προκύπτει ο τρόπος της ανθρωποκτονίας: «Αναφέρεται ότι έγινε με άγνωστο τρόπο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Για το αν μπορεί να είχε χορηγηθεί κάποια ουσία στο παιδί σημείωσε ότι ελήφθησαν δείγματα αίματος κατά την εισαγωγή του στο Καραμανδάνειο και στις 14 Απριλίου όταν είχε μεταφερθεί στην ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο και δεν βρέθηκε κάτι.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να παραπονιέται για την κράτηση της παράλληλα με την άρνηση οποιασδήποτε συμμετοχής της στην περιπέτεια υγεία του παιδιού της.

Τέλος σημείωσε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να συνδυαστεί αίτημα αποφυλάκισης με το παραπεμπτικό βούλευμα, με βάση την κρίση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αξιολόγηση των στοιχείων από την ανάκριση.«Σας ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε»

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε και στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας πως «το παιδί ήταν σε ηλικία που συνομιλούσε τόσο με τους γιατρούς όσο και με τα μέλη της οικογένειας της για τους πόνους και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Υπάρχει ένα ιστορικό με καρδιακά επεισόδια πριν από το περιστατικό στις 11 Απριλίου (σημ: του 2020). Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου και είχε ενοχλήσεις και πόνους και στις 9 και στις 10 Απριλίου, μέχρι την μοιραία ημέρα».

Σε ερώτηση αν του είπε κάτι η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το τέλος της απολογίας της, ο συνήγορος είπε ότι δεν του είπε κάτι συγκεκριμένο, προσθέτοντας ότι «και προς την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα είπε “σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με ακούσατε”. Το διατηρώ στην μνήμη μου. Μου έδειξε έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη να μιλήσει για την τραγωδία της οικογένειας της και όσα βίωσε και βιώνει τους τελευταίους μήνες».

Σχετικά με τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους έχει εξεταστεί ως η μοναδική ύποπτη για τους δύο θανάτους, ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πως «με δεδομένο το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, με το οποίο έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατροπή της ιατροδικαστικής έκθεσης μετά την νεκροψία – νεκροτομή μιας σορού, είναι πιθανό να ασκηθεί από τους εισαγγελείς δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας».

Για τα σημάδια στα πρόσωπα της Ίριδας και της Μαλένας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «υπάρχει διχογνωμία των ιατροδικαστών για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ίριδας. Οι δύο ιατροδικαστές που συνέταξαν το πρόσφατο πόρισμα, θεωρούν, άγνωστο πώς και από ποια αίτια, ότι προκλήθηκαν περιθανάτια, ενώ οι δύο ιατροδικαστές που έκαναν την εξέταση στις σορούς θεωρούν ότι έγιναν μετά τον θάνατο των παιδιών, στην προσπάθεια επαναφοράς των παιδιών στην ζωή ή στην διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής».