«Η Ελλάδα στο προσκήνιο των εξελίξεων ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Ισραηλινό ομόλογό του και πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του Αντιστράτηγο ε.α. Μπέννυ Γκαντζ, πριν λίγη ώρα στο Λαγονήσι, στο περιθώριο του φετινού Συνεδρίου που διοργανώνει ο Economist (“Annual Economist Government Roundtable”).

«Έχω τη χαρά να συναντώ στο περιθώριο του 26ου Annual Economist Government Roundtable τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπέννυ Γκαντζ. Η Ελλάδα στο προσκήνιο των εξελίξεων ως αδιαμφισβήτητος πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», έγραψε στο twitter του ο ΥΕΘΑ.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ είχε αναγγείλει το ταξίδι του στην Ελλάδα με ένα σύντομο κείμενό του στο twitter του μέσα από το αεροσκάφος της Ισραηλινής Αεροπορίας που τον μετέφερε στην Αθήνα, ως εξής: «Καλημέρα. Τώρα απογειώνομαι για την Ελλάδα για μια σημαντική και σύντομη επίσκεψη κατά την οποία θα παρευρεθώ στο συνέδριο “Annual Economist Government Roundtable”. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συναντηθώ με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συζητήσω την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Επιπλέον, θα μιλήσω με ηγέτες, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο και θα συμμετάσχω σε μια επιτροπή υπουργών Άμυνας».

Πριν λίγη ώρα ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Κύπριο ομόλογό του Χαράλαμπο Πετρίδη, και πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, έγραψε επίσης στο λογαριασμό του στο twitter: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον φίλο μου Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χ.Πετρίδη, στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου του Economist στην Αθήνα. Επανεπιβεβαιώσαμε τον πολύ ισχυρό δεσμό και εξαιρετική σχέση συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16:00 οι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Χαράλαμπος Πετρίδης και Μπέννυ Γκαντζ πρόκειται να συμμετάσχουν σε συζήτηση με το άκρως επίκαιρο θέμα: «Προκλήσεις Ασφαλείας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώπιον κατακλυσμιαίων Γεωπολιτικών αλλαγών», που θα συντονίσει ο επικεφαλής του Διπλωματικού τμήματος του Economist Ντάνιελ Φράνκλιν.