Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Την ίδια στιγμή, διερευνώνται και οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις ήταν οι καταθέσεις που «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου και συνέβαλαν καθοριστικά στη σύλληψή της.

Ειδικότερα, ιατροδικαστής ανέδειξε την τεράστια ποσότητα κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης που θα σκότωνε και ελέφαντα , η νοσηλεύτρια μίλησε για τη σοκαριστική νωχελικότητα με την οποία μια μάνα την ενημέρωνε ότι το παιδί της πεθαίνει και ο καρδιοχειρουργός επισήμανε ότι η καρδιά του παιδιού είχε «θωρακιστεί».


«Η ποσότητα κεταμίνης θα σκότωνε και ελέφαντα»

Από το εργαστήριο φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι το 9χρονο κορίτσι είχε στο σώμα του 6 mg ανά ml αίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, η χορήγηση πιθανόν έγινε ενδοφλέβια από την «πεταλούδα» και το παιδί κατέληξε σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η κεταμίνη δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί και γι’ αυτό ανιχνεύτηκε αμέσως, αναφέρει ο ιατροδικαστής.

Η ποσότητα της κεταμίνης στον οργανισμο του παιδιού ήταν τόσο μεγάλη, συγκριτικά με τα κιλά και την κατάσταση του, που θα σκότωνε και ελέφαντα.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ότι ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι άμεση.

Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λ.π.".

Στα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων υπάρχουν κάποια ευρήματα της ουσίας στο ήπαρ, τα οποία ενισχύουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.


«Νόμιζα ότι ήθελε σεντόνια»

Η γυναίκα που περιέγραψε αναλυτικά την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου στο τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας και επιβεβαίωσε ότι ήταν η μόνη που βρισκόταν μαζί της το κρίσιμο χρονικό διάστημα τον 20 λεπτών πριν πεθάνει, ήταν μια έμπειρη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Παίδων.

«Λίγο πριν την 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022, ενώ ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας και βρισκόμουν στην ‘Στάση’ των νοσηλευτών. ‘Στάση’ των νοσηλευτών ονομάζεται ένα ανοιχτό γραφείο με τζάμι και πάγκο εργασίας, στο μέσον περίπου του διαδρόμου της Κλινικής, στο οποίο στέκονται οι νοσηλευτές όταν δεν έχουν επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών.

Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στη μέση της Κλινικής και είναι ‘ανοιχτό’ προκειμένου να έχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια νοσηλευτή. Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό, π.χ. σεντόνια, ή την βοήθειά μου για μετακινήσουμε το παιδί.

Όταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό. Βρισκόταν στο γραφείο της, δίπλα από τη ‘Στάση’ των νοσηλευτών και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο της Γεωργίας», περιέγραψε η νοσηλεύτρια.


«Είχαμε ‘θωρακίσει’ την καρδιά της»

Οι γιατροί του Ωνασείου και κυρίως ένας θεράπων καρδιοχειρουργός κατέθεσε με έμφαση ότι είχαν "θωρακίσει" πολύ καλά την καρδιά του παιδιού λέγοντας ότι «θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο αλλά όχι από καρδιά». Μάλιστα, όταν πέθανε από ανακοπή στο Παίδων δεν μπορούσε να το πιστέψει.

«Η Γεωργία υπέστη μια αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή στο Καραμανδάνειο, δηλαδή, ουσιαστικά, έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου, οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διακομίστηκε στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα (ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή.

Παρόλα αυτά, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών ‘Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού’ υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στο θάνατό της, παρά τη λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες την ανακοπής μόνο εξω-καρδιακές, όπως αναπνευστικές, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, νευρολογικές ή μεταβολικές», κατέθεσε μεταξύ άλλων.


«GOOGLαρα να δω τι είναι η κεταμίνη»

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες των άτυπων συζητήσεων που είχε με τους αρμόδιους αξιωματικούς από τη στιγμή που πέρασε το κατώφλι του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Αρχικά στην προσαγωγή της στην Ασφάλεια ρώτησε:

Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ. Τότε της έδειξαν το χαρτί του εντάλματος σύλληψης της.

Δεν έχω κάνει τίποτα είπε και αναρωτήθηκε: Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;

Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Όχι δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό.

Ξέρεις τι είναι η κεταμίνη;

Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, googlαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Οι αστυνομικοί την περιγράφουν φοβισμένη, που έδινε όμως κανονικά απαντήσεις, έδειχνε συνεργάσιμη, επικοινωνιακή, με διαύγεια και διάθεση για διάλογο. Ελάχιστες φορές κατέβασε το κεφάλι.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι δε λύγισε στιγμή, μιλώντας για τον θάνατο του παιδιού της.