Την ώρα που η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα της αλήθειας που σηματοδοτεί το τέλος της μεγάλης έρευνας του τμήματος Ανθρωποκτονιών πλησιάζει προς το τέλος, οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται πανέτοιμοι να καταθέσουν όποτε κληθούν και οι γιατροί αξιολογούν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή LIVE NEWS στο Mega, πολλοί εκτιμούν ότι η αυλαία στην υπόθεση θα πέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και άλλοι βλέπουν ότι θα τραβήξει μέχρι το καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια που για την ώρα υπάρχουν και περιμένουν απαντήσεις φαίνεται πως είναι τρία.

 Περισσότερο φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον περασμένο Γενάρη.  Όταν τα πάρουν οι Αρχές στα χέρια τους θα τα αξιολογήσουν και θα προσπαθήσουν να τα συνδυάσουν με τις καταθέσεις τα στοιχεία που διαθέτουν.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIVE NEWES, oι γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες κοινές συναντήσεις τους με τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί και επαναλαμβάνουν πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 Ο 30χρονος πατέρας τονίζει πως δεν έχει περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό του να έκανε κακό στα παιδιά η 33χρονη, πρώην πλέον σύντροφός του.

 Ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος των γονέων, εμφανίζεται πεπεισμένος πως οι πελάτες του δεν έχουν εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών, κάτι άλλωστε που τονίζουν και οι ίδιοι από την πρώτη στιγμή.

Όπως αναφέρθηκε στο LIVE NEWS, η  33χρονη τηρεί σιγή ιχθύος το τελευταίο διήμερο και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. Ο Απόστολος Λύτρας άλλωστε την έχει συμβουλέψει να μιλάει λιγότερο αφού φέρεται να της έχει πει το κάθε τι αυτό το διάστημα, μπορεί να παρερμηνευτεί.

 Τις δικές τους απόψεις για τους γονείς καταθέτουν τις τελευταίες μέρες και ορισμένοι από εκείνους που έτυχε να τους γνωρίσουν στο παρελθόν.

 Η πιο αινιγματική υπόθεση που έχει απασχολήσει την αστυνομία τις τελευταίες δεκαετίες εξελίσσεται και η αγωνία για ορισμένους έχει αρχίσει να χτυπάει «κόκκινο».