Λίγα µόνο 24ωρα µένουν για την έναρξη, στις 18 Μαρτίου, της πολυαναµενόµενης δίκης του ηθοπ

οιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μεικτό Ορκωτό ∆ικαστήριο της Αθήνας, όπου έχει παραπεµφθεί να δικαστεί για µία υπόθεση βιασµού και δύο απόπειρες βιασµών γυναικών συναδέλφων του, οι οποίες τον κατήγγειλαν στις δικαστικές Αρχές στο πλαίσιο των ερευνών για το ελληνικό «#MeToo».

2
Ο δικηγόρος του Π. Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Ο Μιχάλης ∆ηµητρακόπουλος, δικηγόρος του ηθοποιού, τονίζει στο «S» πως είναι πεπεισµένος για την αθωότητα του εντολέα του, επισηµαίνοντας ότι «ο Πέτρος Φιλιππίδης για πάρα πολλά χρόνια ως ηθοποιός µάς έκανε να γελάσουµε, να διασκεδάσουµε, να συγκινηθούµε. Ολα γκρεµίστηκαν αστραπιαία, όταν καταγγέλθηκε για έναν βιασµό και δύο απόπειρες βιασµού και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Οποιος δηµόσια έλεγε µια καλή κουβέντα για τον Φιλιππίδη διαποµπευόταν. Οποιος δηµόσια τον λοιδορούσε γινόταν δηµοφιλής. Αν ρωτήσεις κάποιον ποιες είναι οι συγκεκριµένες πράξεις που φέρεται να τέλεσε ο Φιλιππίδης, ελάχιστοι θα γνωρίζουν. Η πλειονότητα όµως προεξοφλεί την ενοχή του πριν καν µιλήσει θεσµικά η ∆ικαιοσύνη. Γνωρίζοντας το υλικό της δικογραφίας, ο Φιλιππίδης µε έχει πείσει ότι είναι αθώος και θα δώσουµε έναν έντιµο και νοµικά πολιτισµένο δικαστικό αγώνα για να αποδειχθεί αυτό».

Συνολικά, στη λίστα των µαρτύρων της υπόθεσης περιλαµβάνονται 15 πρόσωπα, µεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες, καθώς και ο πρόεδρος του Σωµατείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιµπίλας, όπως και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

1

 Η πρώτη και σοβαρότερη καταγγελία σε βάρος του προφυλακισµένου από τα τέλη του Ιουλίου του 2021 ηθοποιού και σκηνοθέτη αφορά βιασµό που φέρεται να έλαβε χώρα πριν από 14 χρόνια, το 2008. Η νεαρή τότε κοπέλα ήρθε σε επαφή µε τον Πέτρο Φιλιππίδη µέσω της µητέρας της, η οποία είναι ηθοποιός και συνεργαζόταν µαζί του. Η συνάντηση ανάµεσα στην καταγγέλλουσα και τον Π. Φιλιππίδη έγινε στο θέατρο όπου πρωταγωνιστούσε τότε ο ηθοποιός. Οπως κατέθεσε η γυναίκα, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καµαρίνι του και την υποχρέωσε -σύµφωνα µε την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων. Από την πλευρά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απαντήσει στις καταγγελίες της κοπέλας λέγοντας πως ήταν «εµµονική» µαζί του.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασµού, η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Φεβρουάριο του 2010. Σε αυτή την περίπτωση, η ηθοποιός δέχθηκε τηλεφώνηµα από τον Πέτρο Φιλιππίδη για να βρεθούν στο θέατρο, προκειµένου να της δώσει ένα διορθωµένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καµαρίνι του και εκεί να αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει πως υπήρξε αµοιβαία ερωτική έλξη, η οποία µάλιστα κατέληξε σε ολοκληρωµένη ερωτική επαφή κοινή συναινέσει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά επίσης απόπειρα βιασµού, µε χρόνο τέλεσης το 2014. Η καταγγέλλουσα µπήκε στο αυτοκίνητο του Πέτρου Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της, έπειτα από επαγγελµατικό ραντεβού, αλλά εκείνος την οδήγησε µε το αµάξι σε αδιέξοδο δροµάκι, όπου -σύµφωνα µε όσα περιέγραψε- επιχείρησε να τη βιάσει.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ, ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ «ΒΑΡΟΣ» ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 

Στο «σφυρί» η κατοικία του

Στις 27 Απριλίου 2022 έχει προγραµµατιστεί ακόµα ένας πλειστηριασµός ακινήτου που ανήκει στον ηθοποιό και τη σύζυγό του για χρέη στις τράπεζες. Πρόκειται για το σπίτι όπου διέµενε ο Πέτρος Φιλιππίδης µέχρι και πέρσι το καλοκαίρι, οπότε προφυλακίστηκε, και στο οποίο τώρα κατοικούν η σύζυγός του και ο γιος του. Το ακίνητο βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό και η τιµή της πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 645.000 ευρώ. Πρόσφατα ήταν προγραµµατισµένος και ο πλειστηριασµός της εξοχικής κατοικίας του ζευγαριού στο Σοφικό Κορίνθου, ωστόσο αναβλήθηκε, καθώς έγινε προσπάθεια διακανονισµού µε τον φορέα διαχείρισης των δανείων.

3
Το σπίτι του ηθοποιού που βγαίνει σε πλειστηριασμό