Σήμερα αρχίζει -εκτός απροόπτου- η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο ίδιος κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση που έλαβε χώρα το 2008 και για δυο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακισμένος από τον Ιούλιο του 2021. Σήμερα δεν εμφανίστηκε σήμερα στο ακροατήριο, δεδομένου ότι από την πλευρά της υπεράσπισής του έχει ανακοινωθεί δημοσίως ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Σε αντίθεση με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το «παρών» δήλωσαν οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί που τον κατήγγειλαν για σεξουαλική κακοποίησή τους, όπως επίσης και «επώνυμες» μάρτυρες που οι καταγγέλλουσες έχουν προτείνει. Πρόκειται για τις γνωστές ηθοποιούς Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, ένα αίτημα που θα κρίνει το δικαστήριο αν θα το κάνει ή όχι δεκτό.

Δείτε τις εικόνες

Δικη_Φιλιππιδη__1_
Δικη_Φιλιππιδη__2_
Δικη_Φιλιππιδη__3_
Δικη_Φιλιππιδη__4_
Δικη_Φιλιππιδη__5_

Η δικογραφία για Φιλιππίδη

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Μάλιστα, με την μητέρα ης καταγγέλλουσας ο κατηγορούμενος ηθοποιός είχε συνεργαστεί σε δυο θεατρικές παραστάσεις από το 2004 έως το 2010. Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε σεξουαλικά τον Σεπτέμβριο του 2008 στο καμαρίνι του θεάτρου «Ήβη» και ενώ τον είχε επισκεφθεί στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Εκεί, ο ηθοποιός σύμφωνα με τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Επιπρόσθετα, η ηθοποιός έχει καταθέσει ότι ο συνάδελφος της περίπου τρεις μήνες πριν τον βιασμό της στο θέατρο, την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και εκεί προσπάθησε για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Η δεύτερη περίπτωση για την οποία δικάζεται ο γνωστός ηθοποιός αφορά σε απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Η εν λόγω κατηγορία του αποδόθηκε και πάλι έπειτα από καταγγελία συναδέλφου του, η οποία κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης, πως εντός του θεάτρου υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση από τον κατηγορούμενο σήμερα συνάδελφό της και στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τα χέρια του φώναζε και υπέστην τραυματισμό. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο κατηγορούμενος μετά την επίθεση εναντίον της, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.

Η τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφορά σε απόπειρα βιασμού άλλης συναδέλφου του μέσα στο αυτοκίνητο του. Η κοπέλα έχει καταθέσει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού της με τον κατηγορούμενο, εκείνος την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματος του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της. Η καταγγέλλουσα έχει καταθέσει ότι βρέθηκε σε απόγνωση και ότι γλύτωσε από την επίθεση, όταν ο κατηγορούμενος άνοιξε τις πόρτες του οχήματός του αφήνοντας την φύγει, αφού πρώτα την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Μάλιστα, η παθούσα κατέθεσε πως ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα του ηθοποιού.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Φιλιππίδης με την απολογία του στην ανακρίτρια είχε αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί. Στο πλαίσιο της απολογίας του έκανε λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς», για «μανία εκδίκησης», ενώ αναφερόμενος ειδικά στις δυο συναδέλφους του που τον κατήγγειλαν για απόπειρα βιασμού τους, υποστήριξε ότι θέλησαν «να χτυπήσουν το κατεστημένο» διότι ο ίδιος είναι «αγαπητός στο κοινό». Σε ό,τι αφορά στην ηθοποιό που τον κατήγγειλε για βιασμό της, την χαρακτήρισε στην απολογία του ως μια γυναίκα «άρρωστα εμμονική και παρεμβατική», η οποία κινήθηκε εναντίον του, επειδή ο ίδιος δεν σύναψε ερωτική σχέση μαζί της.

Ωστόσο, στο βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση, οι δικαστές έχουν αντικρούσει τους παραπάνω ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

«Κλονισμένη υγεία, θα ζητήσω διακοπή»

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι η υγεία του εντολέα του είναι κλονισμένη. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο ίδιος τηλεφώνησε στους δικηγόρους των καταγγελλουσών και τους ενημέρωσε ότι ο εντολέας του δεν θα είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη. «Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κ. Φιλιππίδη και τους είπα ότι δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό».

«Το πρόβλημα είναι παθολογικό και ελπίζω να είναι σε θέση να έρθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δεν είναι σε κατάσταση να πάει στο νοσοκομείο ακόμα. Θα έρθει στο δικαστήριο ακόμα και με καροτσάκι», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος.