Η θέση της χώρας μας στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία είναι ξεκάθαρη και είναι κατά της ρωσικής εισβολής. Η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού που δοκιμάζεται από βομβαρδισμούς και επιθέσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η αποστολή αμυντικού εξοπλισμού. Θα καταλήξει στην Ουκρανία εντός των επόμενων ημερών.

Αποφασίστηκε, σε συνεννόηση με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, να αποστείλει η Ελλάδα αμυντικό υλικό. Με τους ηγέτες Ευρωπαϊκών χωρών να πράττουν το ίδιο.

Η κάμερα κατέγραψε μέρος του αμυντικού υλικού το οποίο πέρασε από τα σύνορα του Προμαχώνα στη 01.30 τη νύχτα της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022. Να σημειωθεί ότι το αμυντικό υλικό ταξιδεύει προς Πολωνία, ενώ συνεχώς αποστέλλεται και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια.

Ενισχύσεις αποστέλλουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Σλοβακία, Ολλανδία, Φιλανδία, Γερμανία, Καναδάς, Σουηδία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Νορβηγία, Εσθονία, Βόρεια Μακεδονία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο.

Δείτε το σχετικό βίντεο