Νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που συντάραξε το πανελλήνιο βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των ερευνών κομβικός είναι ο ρόλος του 12ου δράστη στην υπόθεση, ενώ ανατροπή στην εξιχνίαση της φονικής επίθεσης φέρνουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ για πιθανή εμπλοκή και 13 ατόμου στο άγριο έγκλημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το 12ο άτομο που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των σκληρών. Σε αυτό επέβαιναν ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι και να μαχαίρωσε τον Άλκη, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και ο νεαρός που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Δηλαδή ο άντρας, που φέρεται να φορούσε σκούφο, ήταν με τους σκληρούς της συμμορίας και ίσως ο πιο έμπειρος στο να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη του, ενώ είναι πιθανό να γνωρίζουν πλέον και τα στοιχεία του.

Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία στο όχημα των σκληρών, αυτό δηλαδή που είχε οδηγό τον 12ο δράση, μπορεί να επέβαινε και πέμπτο άτομο. Εάν ισχύει αυτό τότε έχουμε ακόμα ένα άτομο, το 13ο, που δεν ταυτοποιήθηκε και συμμετείχαν στην επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το βράδυ της Πέμπτης ο 20χρονος Αλβανός που εμπλέκεται στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών, ενώ νωρίτερα κρίθηκαν προφυλακιστέοι ακόμη τρεις από τους κατηγορούμενους.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από τη ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21χρονος Έλληνας, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε». Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο.

«Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια. Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου -που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Αύριο, Παρασκευή, θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.