Οι αγρότες της Θεσσαλίας θα κλείσουν ξανά στους δρόμους και θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους από τον κόμβο της Νίκαιας.

Τα αιτήματα παραμένουν ίδια, με ορισμένες παραλλαγές.

Στις 2 το μεσημέρι τα τρακτέρ από την Καρδίτσα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Μαγνησία θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Νίκαιας. Παράλληλα, κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Β. Εύβοια, την Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Η συμμετοχή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα προηγούμενα χρόνια, όπως και οι κομματικές παρατάξεις δεν έχουν την ίδια δυναμική με το παρελθόν.

«Με διαμαρτυρίες μιας άλλης εποχής δεν μπορούν να λυθούν τα σύνθετα, σύγχρονα προβλήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που χθες επισκέφθηκε την Λακωνία.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην εθνική οδό – Τι διεκδικούν οι αγρότες

Στη Θεσσαλία έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη και Αθήνα, προκειμένου να μην επιτρέψουν το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Οι αγρότες διεκδικούν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους που πλήττεται από τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος και ζητούν την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, φθηνό πετρέλαιο και πρόγραμμα στήριξης για λιπάσματα και ζωοτροφές.

Ακόμα, ζητούν μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, την ολοκλήρωση των μεγάλων αρδευτικών έργων και κυρίως το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τη Θεσσαλία


Σύσκεψη στο Μαξίμου

Πιθανότατα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου, με την συμμετοχή και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για την στήριξη των αγροτών από την ενεργειακή κρίση.

«Βασική μας μέριμνα αποτελεί η στήριξη των αγροτών μας, προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής. Πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση που συνεχώς εξετάζουμε και όποτε απαιτείται λαμβάνουμε μέτρα», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Σπήλιος Λιβανός.