Σπάνια χιονοθύελλα πλήττει την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη, παγώνοντας το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της ελληνικής πρωτεύουσας και της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τις χώρες της νότιας Μεσογείου και είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε δύο χρόνια.

Στην ελληνική πρωτεύουσα έκλεισαν σχολεία και εμβολιαστικά κέντρα, ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Βρετανική εφημερίδα «Guardian»

Xιονοθύελλα σκέπασε την ανατολική Μεσόγειο κλείνοντας αεροδρόμια, σχολεία και εμβολιαστκά κέντρα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να κλείσει ενώ εκατοντάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν σε αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών καθώς πέφτει πυκνή χιονόπτωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το σχετικό δημοσίευμα απεικονίζει έναν άντρα να φτιάχνει χιονάνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω χιονοθύελλας.


Γερμανική υπηρεσία Deutsche Welle

«Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην Αθήνα και οδήγησαν στο κλείσιμο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης», γράφει η γερμανική υπηρεσία Deutche Welle, προσθέτοντας ότι μεγάλες περιοχές της Ελλάδας και της Τουρκίας καλύφθηκαν με χιόνι.

Είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο για τις χώρες της νότιας Μεσογείου, αλλά η δεύτερη φορά που συμβαίνει μέσα σε δύο χρόνια.

Η σπάνια χιονοθύελλα -που ονομάζεται «Ελπίδα» με θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας στους -14 βαθμούς Κελσίου-, οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων και των εμβολιαστικών κέντρων.

Το χιόνι συνήθως περιορίζεται στα βόρεια ορεινά της Ελλάδας, ενώ σπάνια πέφτει με τέτοια ένταση στην Αθήνα, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

Εκατοντάδες οδηγοί στην Αθήνα έμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους επί ώρες με τους διασώστες να παλεύουν με το κρύο για να τους απεγκλωβίσουν.


Αυστριαλιανό δίκτυο ABC

Σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε την οδική και εναέρια κυκλοφορία στην Αθήνα όπως και στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Οι έντονες χιονοπτώσεις είναι σπάνιες στην Αθήνα, αλλά η πόλη πλήττεται από σφοδρή χιονοθύελλα για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Στρατιώτες μοίρασαν τρόφιμα, νερό και κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους καθώς η θερμοκρασία έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και επέστρεψαν πεζοί στο σπίτι τους.