Με στόχο να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση καθαρισμού από τα χιόνια, των δήμων της Αττικής, κυρίως των βορείων προαστίων, αλλά και στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δεν σταμάτησαν τη νύχτα να εργάζονται για τις κεντρικές αρτηρίες.

Η προσπάθεια των δήμων θα επικεντρωθεί στον καθαρισμό του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, ώστε ν' ανοίξουν οι κάθετοι δρόμοι και οι παράδρομοι, που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα και σε πολλές των περιπτώσεων, ειδικά στα βόρεια προάστια, είναι απροσπέλαστοι.

Καταγραφή ζημιών

Παράλληλα, από τις πρώτες πρωινές ώρες έχει αρχίσει και η πρώτη καταγραφή σε ζημιές, κυρίως από πτώσεις δέντρων. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν έκτακτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως στον δήμο Ωρωπού, όπου προέκυψε ανάγκη να μεταβεί ασθενής με πνευμονικό οίδημα από το Κέντρο Υγείας σε νοσοκομείο της Αθήνας και υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας για τη διακομιδή του.