Ανοιχτά μέτωπα και εκκρεμότητες που προκαλούν αναταραχή και έριδες φαίνεται ότι άφησε ο Γιώργος Τράγκας, που στις 14 Δεκεμβρίου έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό. Κι αυτό γιατί η περιουσία που άφησε πίσω του, δεν είναι μόνο μεγάλη, αλλά και διασκορπισμένη σε Ευρώπη και Αμερική.

Και ο αμύθητος θησαυρός του πηγαίνει στην επί 22 χρόνια σύντροφό του Μαρία Καρρά και στους γιους του Γιάννη και Φρέντυ, που είχε αποκτήσει από τους δύο προηγούμενους γάμους του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», ο Γιώργος Τράγκας είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα ακίνητα, με την περιουσία του να περιλαμβάνει συνολικά περισσότερα από 12 σε Ελλάδα, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Μόνο στο Μονακό το όνομά του φέρεται να συνδέεται με τρία ή τέσσερα ακίνητα. Πρόκειται καταρχάς για ένα διαμέρισμα στη rue de la Turbie, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως έδρα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αποβιώσαντος και της συζύγου του, Μαρίας Καρρά. Ένα δεύτερο ακίνητο, ένα διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του Πριγκιπάτου, φέρεται να δηλωνόταν ως μόνιμος τόπος διαμονής.

Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια.

Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται πάνω από το Parc Princesse Antoinette και αναφέρεται ως έδρα μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνιών που διατηρούσε, ενώ ένα τέταρτο ακίνητο στην οδό Du Larvotto ελέγχεται εάν ανήκε στο δημοσιογράφο και επιχειρηματία.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είχε επενδύσει και σε ένα εντυπωσιακό, επιβλητικό οίκημα σε ένα από τα πιο φημισμένα σημεία του Παρισιού, στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου.

Πρόκειται για πραγματικό αρχιτεκτονικό καλλιτέχνημα, ένα μνημείο της αριστοκρατικής φύσης του ανθρώπου. Και αυτό το ακίνητο ο Γιώργος Τράγκας το αξιοποιούσε παραχωρώντας το προ ενοικίαση σε όποιον διέθετε το γούστο και την ξεχωριστή οικονομική δυνατότητα για να το απολαύσει.

Ο εκδότης είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου φέρεται να είχε τρία ακίνητα. Πρόκειται για διαμερίσματα σε συγκροτήματα κατοικιών. Το ένα στην οδό N Bayshore Dr στο Μαϊάμι, πάνω στον Biscayne Bay, ακριβώς απέναντι από το περίφημο Miami Beach και δίπλα στο Margaret Pace Park με το πάρκο σκύλων και το τένις κλαμπ.

Το δεύτερο στην 5η Λεωφόρο στο Midtown της Νέας Υόρκης, έναν από τους πιο ακριβούς και ίσως τον πιο φημισμένο δρόμο του κόσμου.

Και το τρίτο στο Veer Towers, τους δίδυμους πύργους που στολίζουν τη Las Vegas Boulevard South, στο πιο πολυτελές σημείο της πόλης και στέκουν ακομπλεξάριστα ανάμεσα στο «Bellagio Hotel» και το «MGM Grand» - οι κοινοί θνητοί τα θυμούνται μόνο από την ταινία «Ocean’s Eleven».

Κηφισιά, Μύκονος, Ακρόπολη

Εκτός από τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιώργος Τράγκας είχε πάντα το ενδιαφέρον του και στην Ελλάδα, όπου είχε στην κατοχή του τη γνωστή βίλα στην Εκάλη, όπου διέμενε με την κατά 29 χρόνια μικρότερη από αυτόν σύζυγό του.

Είχε αγοράσει τη βίλα του βιομήχανου Χρυσαφίδη, η οικογένεια του οποίου είχε βρει φρικτό θάνατο στον ίδιο χώρο από τον Ταϊλανδό μπάτλερ της, το 1991.

Δεν περιορίστηκε όμως μόνο σε αυτό το ακίνητο. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι διέθετε και εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη.

Δημοσιεύτηκε στην ON TIME στις 9 Ιανουαρίου 2022