Σε δύο στρατόπεδα είναι πλέον και επίσημα χωρισμένοι οι κληρονόμοι του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα, αλλά και καταθέσεις. Από τη μία πλευρά είναι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά (σημειώνεται ότι είναι η μόνη η οποία έχει πλήρη εικόνα για τις εταιρείες και τα εταιρικά σχήματα), και ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο, Γιάννης Τράγκας, και από την άλλη πλευρά ο γιος του από τον δεύτερο γάμο, Φρέντυ (Φρειδερίκος) Τράγκας.
Η αλήθεια είναι ότι τα δύο παιδιά και η τελευταία σύζυγός του δεν είχαν ποτέ στενές σχέσεις, κάτι που είχε οδηγήσει σε διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους τους δύο του γιους, με τους οποίους μάλιστα ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια δεν διατηρούσε σχεδόν καθόλου σχέσεις. Είναι προφανές ότι η αμύθητη περιουσία που άφησε πίσω του, ωστόσο, τους έχει φέρει (εξ ανάγκης) πιο κοντά. Το γεγονός ότι τα στρατόπεδα είναι πλέον διακριτά φαίνεται από το ότι η Μαρία Καρρά και ο Γιάννης Τράγκας εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Νίκο Αγαπηνό, ενώ από την πλευρά του ο Φρέντυ Τράγκας εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Θέμη Σοφό.

...οι εταιρείες (και τα ακίνητα) του εξωτερικού...

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, ο δημοσιογράφος, ο οποίος έχασε αιφνίδια τη ζωή του, δεν έχει αφήσει διαθήκη, γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα, καθώς αρκετά περιουσιακά στοιχεία (κυρίως ακίνητα) ανήκουν σε εταιρείες του εξωτερικού, συμφερόντων του Γιώργου Τράγκα. Εφόσον, δε, τα δύο στρατόπεδα δεν καταφέρουν συναινετικά να έρθουν σε συμφωνία για το μοίρασμα της περιουσίας που απομένει να διανεμηθεί –καθώς ορισμένα ακίνητα έχουν ήδη αγοραστεί σε παλαιότερο χρόνο ή έχουν μεταβιβαστεί στους κληρονόμους– τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο πλευρές θα βρεθούν αντιμέτωπες σε έναν πολύχρονο δικαστικό μαραθώνιο, ο οποίος μάλιστα δεν θα γίνει (μόνο) στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, καθώς οι εταιρείες που κατέχουν τα περιουσιακά στοιχεία διέπονται από τους νόμους και το Δίκαιο του Μονακό! Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Γιώργος Τράγκας όσο και η Μαρία Καρρά ήταν εδώ και χρόνια φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού –με έδρα τη Νίκαια της Γαλλίας– όπου μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος είχε συστήσει και εταιρεία επικοινωνίας.

...τα µετρητά (που αγνοούνται) και ο σύνδικος

Μια άλλη πτυχή της διαμάχης αναμένεται να αποτελέσουν και τα μετρητά που είχε στην κατοχή του ο Γιώργος Τράγκας, εκτός από τα 10 ακίνητα, και τα οποία ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οπως επίσης είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, τα χρήματα αυτά σχεδόν «αγνοούνται», καθώς έχουν περάσει μέσα από εταιρικούς λογαριασμούς είτε στη Γαλλία είτε στις ΗΠΑ. Υπάρχουν ωστόσο και δύο επιπλέον παράμετροι, οι οποίες πιθανόν να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αφορά φορολογικούς ελέγχους που έγιναν με αφορμή κάποια αυτοκίνητα τα οποία βρέθηκαν στο όνομα του εκλιπόντος, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει, καθώς εμφανιζόταν να μην έχει εισοδήματα στην Ελλάδα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε δικαστική συνδρομή από το εξωτερικό, η οποία πάγωσε με τον θάνατό του. Η δεύτερη παράμετρος, πάντοτε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας ήταν μέτοχος σε αρκετές εκδοτικές εταιρείες που έχουν πτωχεύσει, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, αλλά και σε προμηθευτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες από αυτές εμφανίζονται κινήσεις σε λογαριασμούς. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο σύνδικος, ο οποίος δεν είχε κινηθεί έως τώρα, θα μπορούσε μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων να αποτελέσει έναν αστάθμητο παράγοντα στην εξέλιξη του μοιράσματος της περιουσίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 22 Ιανουαρίου 2022