«Μεθοδικά οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για τον βιασμό της 24χρονης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης.

Είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί τα περί συγκάληψης της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια οι αρχές να δέσουν καλά την υπόθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αναφορικά με την υπόθεση βιασμού την Πρωτοχρονιά: «Η Αστυνομία όλες αυτές τις μέρες μεθοδικά και με άκρα μυστικότητα προσπάθησε να μαζέψει όσα στοιχεία μπορεί ώστε να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα το γεγονός ότι σιγοψιθυρίζεται από κάποιους για συγκάλυψη λόγω ονομάτων, λόγω πορτοφολιών. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα ούτε κατά διάνοια, απλά γίνεται μια μεθοδική δουλειά ώστε η όλη δικογραφία να δεθεί κανονικά και να χυθεί άπλετο φως».

Για το αν έχει προχωρήσει η υπόθεση

«Το ότι έχουν γίνει βήματα φαίνεται και μόνο από τις εισαγγελικές παραγγελίες. Η Δικαιοσύνη που επιλαμβάνεται μετά από εμάς επιλαμβάνεται βάσει δεδομένων που έχει η Ελληνική Αστυνομία, από τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Αστυνομία μέσα από καταθέσεις, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και αύριο – μεθαυρίο από αυτό που θα ρίξει και περισσότερο φως από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Από την στιγμή που διατάσσεται προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι υποχρεωμένη η Αστυνομία την έρευνά της να την επεκτείνει. Τώρα εάν εμπλέκονται αθλητές, ποδοσφαιριστές πολιτικοί, βουλευτές και τα λοιπά εγώ δεν το γνωρίζω και κανένας δεν το γνωρίζει εκ προοιμίου σε αυτή τη φάση. Η έρευνα θα επεκταθεί, θα γίνει με μεθοδικότητα και ότι στοιχεία βγουν αργά ή γρήγορα θα τα μάθει και η κοινή γνώμη».

Για το αν η Αστυνομία γνώριζε ότι γινόντουσαν τέτοιου είδους πάρτι

«Δεν υπήρξε κάποια καταγγελία, κάποια πληροφορία. Το πάρτι σαν πάρτι καθεαυτό δεν αποτελεί αδίκημα και ειδικά όταν γίνεται σε ιδιωτικούς χώρους... Ακούγονται πάρα πολλά είτε υπεύθυνα είτε ανεύθυνα, δεν μπορω εγώ να δεχτώ την οποιαδήποτε πληροφορία που κυκλοφορεί, εγω αυτό που υπόσχομαι και λεω καθαρά είναι ότι η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης θα κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για την επίσκεψη Θεοδωρικάκου στη Θεσσαλονίκη

«Απ’ όσο γνωρίζω ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, από εκεί και πέρα ο κος υπουργός έχει δείξει και έχει αποδείξει ότι είναι κοντά μας και μας στέκεται σε όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική αστυνομία. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε βελτίωσεις στο ψηφιακό κομμάτι της Αστυνομίας, στα οχήματά μας κλπ».

Ακούστε τη συνέντευξή του