«Το 2008 δεν πρέπει και δεν μπορεί να επαναληφθεί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Ειδικότερα ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε χθες να είχε φέρει στη Βουλή το πόρισμα της επιτροπής Αλεβιζάτου και διερωτήθηκε γιατί δεν γίνεται συζήτηση για αυτό.

Είπε πως πρέπει να σπάσουν θύλακες της προκλητικότητας.

 Ανέφερε πως έχει απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση για το γεγονός ότι φιλήσυχες  περιοχές έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ έκανε λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του  αστυνομικού.

Τέλος σημείωσε πως η βία είναι καταδικαστέα και οδηγεί σε αδιέξοδο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι τα επεισόδια και η ένταση που υπάρχει μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο 2008
, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορεί να επαναληφτεί το 2008, δεν πρέπει να επαναληφθεί το 2008 όλοι πρέπει να έχουμε βγάλει τα διδάγματά μας από το 2008».

«Θα πρέπει η κυβέρνηση χθες να φέρει στη Βουλή και να συζητήσει το πόρισμα της επιτροπής Αλεβιζάτου το οποίο έχει κατατεθεί από το Μάιο του 2020 και το Μάρτιο του 2021 δεν έχει συζητηθεί. Κάποιος λόγος υπάρχει που δέκα μήνες αυτή η γρήγορη επιτελική και αποτελεσματική κυβέρνηση δεν συζητά για το πόρισμά Αλεβιζάτου», υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η μελέτη αυτών των ζητημάτων θα αναδείξει παθογένειες οι οποίες έχουν και διαχρονικό χαρακτήρα μέσα στο Σώμα. Γιατί δεν μπορεί να συκοφαντείται ένα ολόκληρο Σώμα και ένας ολόκληρος κόσμος στο όνομα αθλιοτήτων και συμπεριφορών μεμονωμένων στοιχείων που όμως πρέπει να καταδειχτούν, πρέπει να ξεμπροστιαστούν και πρέπει να σπάσουν αυτοί οι θύλακες της παραβατικότητας και της προκλητικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχει την απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το γεγονός ότι φιλήσυχες γειτονιές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και η ζωή αμέριμνων περιπατητών ή ακόμα και αστυνομικών. Εμείς είμαστε απέναντι στη βία διαχρονικά, θεωρούμε ότι η βία δεν πρέπει να απαντιέται με βία. Η βία παράγει βία και διαπαιδαγωγεί και αυτούς που την ασκούν και αυτούς που την υφίστανται, και αυτούς που την νομιμοποιούν, και αυτούς που την ανέχονται», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η χθεσινή επίθεση στον αστυνομικό είχε ως πρόθεση το θάνατό του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό τους εκ των πραγμάτων όμως ήταν μια απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού. Και η ζωή του κάθε ανθρώπου, η αρτιμέλειά του και η ακεραιότητά του είναι πάνω από όλα, για τη δική μας παράταξη είναι το ύψιστο αγαθό».

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει χούντα, θεωρώ όμως ότι υπάρχει κρίση δημοκρατίας από μια λειτουργούσα δημοκρατία στα ευρωπαϊκά πρότυπα όπως τη θέλω, τη φαντάζομαι και την προσπαθώ εγώ τόσα χρόνια», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η βία είναι καταδικαστέα, η βία οδηγεί σε αδιέξοδο και η βία είναι το όπλο του ισχυρού έναντι των αδυνάμων για αυτό στην ιστορική διαδρομή η Αριστερά που εγώ εκπροσωπώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει είναι πάντα απέναντι στη βία», τόνισε ο ίδιος.