Αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν πολλά ερωτήματα γύρω από τη μυστηριώδη απαγωγή του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση, έξω από το σπίτι του στο Ντράφι, την ίδια ώρα που η αγωνία της οικογένειάς του χτυπάει «κόκκινο» καθώς απόψε συμπληρώνονται πλέον δύο εβδομάδες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι απαγωγείς, μετά τις πρώτες διαδοχικές επαφές τους με τον αδελφό του επιχειρηματία, στον οποίο είχαν γνωστοποιήσει το ύψος των λύτρων που ζητούσαν (περίπου 2 εκατ. ευρώ), τηρούν έκτοτε σιγή ασυρμάτου, αφού φαίνεται πως τα σχέδιά τους για μια απαγωγή-εξπρές ανατράπηκαν ήδη από τα πρώτα λεπτά που άρπαξαν τον Γιώργο Κυπαρίσση. Κι αυτό γιατί η απαγωγή έγινε αμέσως γνωστή στην Aστυνομία (γεγονός που τους αιφνιδίασε) καθώς ο 40χρονος εκείνη την ώρα (μεσάνυχτα της 28ης Δεκεμβρίου) βρισκόταν σε βιντεοκλήση με φίλη του στο εξωτερικό, η οποία αντιλαμβανόμενη τι συμβαίνει επικοινώνησε ταχύτατα με τις Αρχές.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, που με πολλή προσοχή και κάτω από άκρα μυστικότητα ερευνούν την υπόθεση, οι δράστες, που υπολογίζεται ότι είναι συνολικά πέντε, φαίνονται σκληροί και διαβασμένοι μα όχι αδίστακτοι, ενώ η Αστυνομία ακόμα προσπαθεί να εξακριβώσει τους λόγους που μπήκε στο στόχαστρό τους ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης, πατέρας δύο ανήλικων αγοριών, είναι μαζί με τον αδελφό του ιδιοκτήτης καταστημάτων με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να έχει την οικονομική επιφάνεια που συνήθως δελεάζει απαγωγείς άλλου βεληνεκούς. Πλέον η Αστυνομία ερευνά την πιθανότητα μήπως τα λύτρα που ζητούν οι απαγωγείς (πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον κυμαίνονται γύρω στο 1 εκατομμύριο) στην πραγματικότητα αποτελούν, σύμφωνα με το Mega, κάποια εκκρεμή οικονομική δοσοληψία μεταξύ του επιχειρηματία και των ανθρώπων που ενεπλάκησαν ως ηθικοί αυτουργοί στην απαγωγή του.

Για το λόγο αυτό έλαβαν πολλές καταθέσεις από πρόσωπα του στενού φιλικού και επαγγελματικού του περιβάλλοντος. Το άλλο ενδεχόμενο είναι οι δράστες να παραπλανήθηκαν απλώς από την εικόνα που παρουσίαζε ο 40χρονος στα social media, όπου με συχνές αναρτήσεις του έδειχνε λάτρης της πολυτελούς ζωής, με ιδιαίτερη αδυναμία στα πανάκριβα αυτοκίνητα και τα ταξίδια.

* Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει και πάλι ο φάκελος της ένοπλης ληστείας που είχε σημειωθεί το 2020 στο κατάστημα των αδελφών Κυπαρίσση και η οποία έληξε με τον ελαφρύ τραυματισμό του αδελφού του απαχθέντα επιχειρηματία. Και στην υπόθεση αυτή παρέμεναν σκοτεινά αρκετά σημεία, καθώς ένας από τους δράστες περίμενε στο αυτοκίνητο, ενώ ο δεύτερος που εισέβαλε στο κατάστημα φαίνεται πως δεν κατευθύνθηκε προς το ταμείο για να πάρει τα χρήματα, αλλά έψαξε να βρει τον ιδιοκτήτη (αδελφό του Γιώργου Κυπαρίσση) με τον οποίο είχε ένα σύντομο διάλογο πριν τον πυροβολήσει στο πόδι. Η Αστυνομία κρατά κλειστά τα χαρτιά της καθώς πρωταρχικός σκοπός της είναι η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου και στη συνέχεια η εξιχνίαση της υπόθεσης με την ταυτοποίηση των δραστών. Οι ντετέκτιβ του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής εκτιμούν ότι οι δράστες σχεδίασαν και εκτέλεσαν κατά γράμμα την απαγωγή του επιχειρηματία, ενώ ο τρόπος επικοινωνίας τους μέσω Viber δείχνει πως θέλουν να αφήσουν ελάχιστα ίχνη πίσω τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»