«Ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα μετάλλαξη Ομικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ρ/σ Σκάι.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κοροναϊό.

«Τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις»
, τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο.

«Ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα μετάλλαξη Ομικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα», ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ Σκάι.

Ο κ.Εξαδάκτυλος τόνισε ότι όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό. «Τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο.

Παγώνη: Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας


Την ίδια άποψη εξέφρασε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.
«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», εξήγησε η κ. Παγώνη.