Με μία συγκινητική της ανάρτηση στο Instagram η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναπολεί μνήμες από τα καλοκαίρια που πέρασε στο εξοχικό της μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Valery Giscard d'Estaing. Τον χαρακτηρίζει ως μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της Ευρώπης.
Όλα αυτά με αφορμή την πρόσκληση που δέχτηκε από τον Εμμανουέλ Μακρόν για να παραστεί σε εκδήλωση μνήμης προς τον Valery Giscard d'Estaing στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Τέλος, η κυρία Βαρδινογιάννη αναφέρεται στην παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Γάλλος Πρόεδρος για ενότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης, η οποία «θα παραμείνει ζωντανή για όλους μας».

Δείτε τι έγραψε στο Instagram

Είναι για εμένα μια ιδιαίτερη τιμή και μια στιγμή μεγάλης συγκίνησης να προσκληθώ από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron και από την οικογένειά του Valery Giscard d'Estaing στην εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο για τον αείμνηστο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Valery Giscard d'Estaing αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ιστορίας της Ευρώπης και μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Με συγκίνηση φέρνω στη μνήμη μου όλες τις στιγμές και κάθε λέξη σοφίας που μοιράστηκε μαζί μας, καθώς ήταν ένας από τους πιο στενούς φίλους για εμένα και την οικογένειά μου. Τα καλοκαίρια που πέρασε στο εξοχικό μας σπίτι έχουν χαραχτεί στη μνήμη και την καρδιά μου. Ο Valery Giscard d'Estaing λάτρευε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν ξεχνώ ένα από τα καλοκαίρια που περάσαμε μαζί στο εξοχικό μας όταν καθόταν για ώρες απομονωμένος συγγράφοντας το Σύνταγμα της Ευρώπης, και μας έστειλε αργότερα το πρώτο αντίτυπο με ιδιόχειρη αφιέρωση. Η παρακαταθήκη του για ενότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης θα παραμείνει ζωντανή για όλους μας. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Δείτε την ανάρτησή της