Για πρώτη φορά και λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Maria Sassoli, αποφάσισε η ολομέλεια που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα να λάβει μέρος στο Στρασβούργο, να πραγματοποιηθεί τελικά στις Βρυξέλλες για λόγους ανωτέρας βίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος. Σημειώνεται πως κάτι τέτοιο έχει γίνει μόνο άλλη μια φόρα όταν το 2008 είχε καταρρεύσει μέρος απο το ταβάνι στο Στρασβούργο. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση που έλαβα από την ιατρική ομάδα του κοινοβουλίου στις 6 σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη), η κατάσταση που αφορά την εξάπλωση του κοροναϊού COVID-19, έχει εξελιχθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός αυξάνεται καθώς νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρόλο των μέτρων που αποφάσισα στις 2 Μαρτίου, Φαίνεται πως η μετακίνηση στο Στρασβούργο, θα επέφερε υψηλό ρίσκο τόσο για τα μέλη, όσο και για το προσωπικό και τον τοπικό πληθυσμό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποφάσισα, σαν ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας, η συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας να γίνει κατ’ εξαίρεση στις Βρυξέλλες για λόγους ανωτέρας βιας».