Λαμπρος_Φιλιππου
Ελλάδα

Λάμπρος Φιλίππου: Δεν βίασα καμία, όλα έγιναν συναινετικά

3.500 σελίδες με μηνύματα των μηνυτριών κατέθεσε στις δικαστικές αρχές ο Λάμπρος Φιλίππου

3.500 σελίδες με μηνύματα που του έστειλαν οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση προσκόμισε στις δικαστικές αρχές η δικηγόρος Κική Πακιρτζίδου που εκπροσωπεί τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάμπρο Φιλίππου. Μερικές από τις μηνύτριες τον αποκαλούν μάλιστα «Λαμπρούκο» και «αρκουδάκι». Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η κ. Πακιρτζίδου είπε ότι σε όλη της την καριέρα δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοια υπόθεση.

«Υπάρχουν μηνύματα που οι καταγγέλλουσες αποκαλούν τον πελάτη μου με χαϊδευτικά υποκοριστικά ή του αφιερώνουν τραγούδια, μεταξύ άλλων και του Γονίδη» είπε η δικηγόρος του Λάμπρου Φιλίππου, Κική Πακιρτζίδου. Ο γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός αρνείται στο σύνολό τους τις πράξεις του βιασμού τις οποίες του αποδίδουν οι γυναίκες, επισημαίνοντας ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις είχαν συναινετικό χαρακτήρα. Μάλιστα προς υπεράσπιση του εαυτού του κατέθεσε και χιλιάδες σελίδες με μηνύματα, email, κ.λπ. τα οποία φέρεται να λάμβανε από τις μηνύτριες ακόμη και μετά τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλαν στις Αρχές. Ο ισχυρισμός του Φιλίππου είναι σαφής: «Δεν βίασα καμία, δεν κακοποίησα καμία. Είχα ερωτική σχέση μαζί τους και όλα έγιναν συναινετικά…».

Αναφερόμενος στη γνωστή ηθοποιό και την αδελφή της, που καταγγέλλουν βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ακόμη έφηβες, επεσήμανε ότι είχε συνάψει φιλική σχέση η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε συναινετική. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η αδελφή της ηθοποιού ήταν εκείνη η οποία τον προσέγγισε ερωτικά προκειμένου να μπει στο «μάτι» της αδελφής της, η οποία συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα της οικογένειας επάνω της.

Η υπόθεση Φιλίππου απασχολεί τους εισαγγελείς τους τελευταίους μήνες. Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει γνωστή η μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του δύο αδελφές (η μία εκ των οποίων είναι ηθοποιός), οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού κατά συρροή από το συγκεκριμένο άντρα, κατά την περίοδο 2008-2014, που ήταν και οι δύο ανήλικες, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν η μία τον εφιάλτη της άλλης. Μήνυση σε βάρος του 40χρονου καλλιτέχνη κατέθεσε και μια 25χρονη σήμερα γυναίκα που γνώρισε τον Λάμπρο Φιλίππου το 2014. Στη μήνυσή του το νεαρό κορίτσι αναφέρει ότι ερωτεύτηκε τον ηθοποιό, με τα όσα ακολούθησαν να φτάνουν στα όρια του σαδισμού, με χαστούκια, γροθιές και πίεση στο λαιμό σε βαθμό λιποθυμίας.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός Λάμπρος Φιλίππου τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Στη χώρα μας είχε γίνει γνωστός μετά τις συμμετοχές του στη σειρά «10η Εντολή», με εμφανίσεις σε συνολικά 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time