Στο επίκεντρο της προσοχής έχει βρεθεί ο διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, εξαιτίας της καταγγελίας ενός συγγενή ασθενούς για μίζα 3.500 ευρώ για να βρεθεί ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

«Είναι πρωτοφανές αυτό το περιστατικό δηλαδή στα δύο χρόνια που είμαι το νοσοκομείο covid πρώτη φορά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με την δημοσιογράφο Αγγελική Καρδιόλακα, ο Οδυσσέας Κάτσακας.

«Την Τετάρτη 24 του μηνός τηλεφώνησε στο γραφείο ληπτών ένας πολίτης καταγγέλλοντας ότι ζητάνε χρήματα για τον πεθερό του να μπει στη ΜΕΘ. Μίλησα μαζί του πραγματικά ο κύριος ήταν αστυνομικός που υπηρετεί στη Ρόδο, η σύζυγος ήταν στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πατέρα της και δυστυχώς εισήχθη στο νοσοκομείο και έπρεπε να διασωληνωθεί», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Κάποια κυρία την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι για να μπορέσει ο πατέρας σας να μπει στη ΜΕΘ - γιατί ειναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ- πρέπει να πληρώσετε χρήματα γιατι εγώ έχω γνωριμίες, είμαι επιτακτική υγειονομικός –μάλλον εννοούσε επιταγμένος υγειονομικός- και να πληρώσετε 3.500 για να μπορεί να μπείτε μέσα. Η σύζυγος πήρε τον σύζυγο, ο σύζυγος πήρε εμάς και εγώ το κατήγγειλα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσακας.

«Είναι άτομο εκτός νοσοκομείου, τους έχουμε ελέγξει όλους δεν υπάρχει περίπτωση, δεν είναι μέσα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν το αίμα τους πάνω στους ασθενείς και οι ασθενείς φεύγουν ευχαριστημένοι και πολλές φορές κάνουν δωρεές. Εγώ πιστεύω ότι πρόκειται για ένα κύκλωμα το οποίο λυμαίνεται και προσπαθεί σε περιπτώσεις πόνου και πανικού να εκμεταλλευτεί καταστάσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα νοσοκομεία, απάντησε: «Έχουμε φτάσει τα όρια και στο κόκκινο, γίνονται τιτάνιες προσπάθειες για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Παρακαλώ τους ανεμβολίαστους όταν παρουσιαστούν τα πρώτα συμπτώματα ελάτε στο νοσοκομείο. Τα πρώτα συμπτώματα είναι λόγου χάρη λίγος πυρετός και λίγος βήχας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στο εφημερεύον να βγάλουν ακτινογραφία, να τους δουν και να αρχίσουν την αγωγή γιατί ο λίγος πυρετός και ο βήχας σημαίνει ότι μπορεί σε λίγα 24ωρα να φτάσει το οξυγόνο να πέσει πάρα πολύ χαμηλά και να χρειαστεί διασωλήνωση. Δυστυχώς για αυτό έχουμε και πολλούς θανάτους γιατί έρχονται πολύ αργά στο νοσοκομείο και αυτό αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους».

«Τα κρεβάτια εντατικής είναι γεμάτα στο δικό μας νοσοκομείο, είναι 7 κρεβάτια γεμάτα από covid αν χρειαστεί επείγουσα διασωλήνωση σε ασθενή τον διασωληνώνουμε και μένει στην μονάδα στεφανιαίας την οποία την έχουμε κάνει σαν ΜΕΘ με αναπνευστήρες, με εντατικολόγους και αναισθησιολόγους και όταν αδειάζει κρεβάτι το ΕΚΕΠΥ βάζει μια προτεραιότητα, μια σειρά στην οποία κανείς δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή, και όταν αδειάσει κρεβάτι κατευθείαν μεταφέρεται ο ασθενής στη ΜΕΘ. Τα πράγματα είναι δύσκολα για τις ΜΕΘ για αυτό παρακαλώ πολύ όσο πιο γρήγορα έρχονται τόσο αποφεύγουμε τον κίνδυνο της διασωλήνωσης», κατέληξε.