«Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια αλλά το μοναδικό μας όπλο ήταν το εμβόλιο και νομίζω ότι αυτό ήταν καταλυτικό και με βοήθησε ώστε να ανταπεξέλθω  πολύ καλύτερα και να βγω από όλο αυτό», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Φίλιππος Φόρτωμας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, με αφορμή τη νόσησή του από κοροναϊό.

Ακόμη, ο κ. Φορτώμας ευχαρίστησε τους θεράποντες γιατρούς και τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, το οποίο σε κάθε νοσοκομείο δίνει τη μάχη του και φροντίζει καθημερινά και τους ασθενείς.

Επίσης, σημείωσε πως όταν κατάλαβε πως πέρασε ο κίνδυνος, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να βγει από τη ΜΕΘ.

Πιο αναλυτικά ο Φίλιππος Φόρτωμας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή τη νόσησή του από κοροναϊό, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε«Ήταν μια δύσκολη διαδικασία και νομίζω ότι από τη δύσκολη αυτή περιπέτεια βγήκαμε πιο δυνατοί και είχε και αίσιο τέλος. Ο covid είναι μια μοναχική αρρώστια, μια δύσκολη διαδικασία, εγώ μετά από 16 μέρες νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας λόγω και της νοσησής μου και της διασωλήνωσης επιστρέφω σήμερα στα καθημερινά μου καθήκοντα ξανά σιγά –σιγά. Ήταν μια δύσκολη περιπέτεια αλλά το μοναδικό μας όπλο ήταν το εμβόλιο και νομίζω ότι αυτό ήταν καταλυτικό και με βοήθησε ώστε να ανταπεξέλθω πολύ καλύτερα και να βγω από όλο αυτό. Φυσικά ήταν μια δύσκολη διαδικασία γιατί είναι μια διαδικασία πλήρης καταστολής του οργανισμού και επαναφοράς σιγά –σιγά και όλο αυτό είναι επώδυνο, και για τον οργανισμό είναι ένα σοκ βέβαια αλλά είναι και εντελώς μοναχικό γιατι δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με οικεία σου πρόσωπα και όχι μόνο».

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τους θεράποντες γιατρούς και τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό το οποίο σε κάθε νοσοκομείο δίνει τη μάχη του και φροντίζει καθημερινά και τους ασθενείς και νομίζω ότι η σχέση αυτή γίνεται καθαρά προσωπική με τον κάθε ασθενή γιατί είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία για τον κάθε ασθενή αυτό το οποίο περνάει. Το βιώνει ο καθένας διαφορετικά και έχει και διαφορετικές αντιδράσεις αναλόγως με τις άμυνες του, με την ηλικία του και με πολλά πράγματα. Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται τελείως διαφορετικά και νομίζω ότι οι γιατροί και όλο το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι ήρωες, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα 24 ώρες την ημέρα και όχι μόνο. Ο κάθε ασθενής θέλει τη δική του φροντίδα γιατί είναι απομονωμένος σε ένα δωμάτιο, σε ένα δικό του περιβάλλον οπότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τις δικές τους αγωνίες προσπαθούν και να τους φροντίσουν αλλά και να τους τονώσουν ψυχολογικά και αυτό είναι το πιο σημαντικό», σημείωσε ακόμη.

Ερωτηθείς τι ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε όταν κατάλαβε ότι πέρασε ο κίνδυνος, απάντησε: «Να βγω από τη ΜΕΘ. Όταν αποσωληνώθηκα δηλαδή παρέμεινα μια μέρα στη ΜΕΘ, όπου εκεί έβλεπες τους γιατρούς που έδιναν τον αγώνα τους και έβλεπες και τους υπολοίπους ασθενείς δίπλα σου που ήταν διασωληνωμένοι οπότε έβλεπες πόσο κοντά και πόσο μακριά είσαι από τη ζωή και το θάνατο».