Την ώρα που ο κοροναϊός «σαρώνει» τη χώρα και οι νεκροί του τελευταίου 24ώρου ήταν μια ανάσα πριν τους 100, συγκεκριμένα 91, νέα περισταρικά με αρνητές λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία.

Πρωτόγνωρες σκηνές με τος ασθενείς να πετούν τις μάσκες και τα φάρμακα, ενώ οι συγγενείς φέρνουν δικηγόρους και ζητούν ιατρικούς φακέλους, ώστε να είναι έτοιμοι να καταθέσουν μηνύσεις σε περίπτωση διασωλήνωσης.

Όπως είναι ήδη γνωστό όμως, η νόσος δεν κάνει διακρίσεις και αυξάνονται συνεχώς οι νέοι άνθρωποι από χάνουν την μάχη με τη νόσο.

Πρόκειται για άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, είτε επειδή δεν ήθελαν, είτε γιατί φοβήθηκαν, είτε για πίστεψαν ότι δεν υπάρχει πανδημία και άλλοι γιατί παρασύρθηκαν από τα ψεύτικα και επικίνδυνα λόγια των αρνητών.
«Φοβόταν, είχε επηρεαστεί από διάφορους που λένε διάφορα για τα εμβόλια. Από αυτούς που του έλεγαν να μην κάνει το εμβόλιο, αποδείχθηκε ότι πολλοί πήγαν και το έκαναν. Το καταλαβαίνετε; Και τον πήραν στο λαιμό τους. Αυτοί οι επιτήδειοι έχουν καταφέρει και μέσα από το διαδίκτυο και από παντού να επηρεάσουν πάρα πολύ κόσμο». Αυτά είναι τα λόγια της συζύγου ενός 60χρονου δικηγόρου από την Πάτρα. 

«Τον έπεισαν να μην εμβολιαστεί και δυστυχώς τους άκουσε. Μετά από νοσηλεία 14 ημερών στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή», κατέληξε.

Φοβόμασταν το εμβόλιο

Μια οικογένεια από τη Λάρισα φοβόταν να κάνει το εμβόλιο. Νόσησαν όλοι και το αποτέλεσμα για τον 48χρονο γιο ήταν τραγικό. «Άφησε την τελευταία του πνοή» μέσα στο νοσοκομείο, καθώς έχασε την μάχη με τον κοροναϊό.

«Ένας ένας, όλη η οικογένεια, νοσηλεύτηκε. Οι δικοί μου ακόμα είναι σε στάδιο αποθεραπείας. Έχουν μάθει και το τραγικό γεγονός. Το μάθαμε και έτυχε εκείνη την ημέρα να είναι μαζί, να νοσηλευτούν μαζί. Το θέμα ήταν το εμβόλιο. Όταν ακούς για παρενέργειες και όταν ακούς και θανάτους».

Άλλο ενα περιστατικό συνέβη με έναν 50χρονο λογιστή στο Αγρίνιο, πατέρα τριών παιδιών ανεμβολίαστο, που επίσης έχασε τη μάχη.

«Έφυγε το παιδί μου, άδειασαν τα χέρια μου. Έκλεισε η πόρτα μου. Έφυγε ο σύντροφος της νύφης μου, δεν ξαναβλέπω το παιδί μου. Είχε εμβολιαστεί η γυναίκα του, ήθελε να δει τι θα γίνει με την γυναίκα του να εμβολιαστεί και αυτός», είπε η μητέρα του.

Πολεμούν την επιστήμη

Την στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας αρχίζουν να δέχονται ασφυκτικές πιέσεις και τα κρεβάτια σε ΜΕΘ να είναι πια δυσεύρετα, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καλείται πολλές φορές να πείσει ομάδες αρνητών να δεχθούν τις ιατρικές πράξεις.

Γιατροί που δίνουν υπεράνθρωπη μάχη στην πρώτη γραμμή εδώ και δύο χρόνια κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα», όπως τονίζουν.