Σοκαρισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι του χωριού απ’ όπου κατάγεται ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο «δικός τους Πέτρος», όπως τον αποκαλούσαν, κρίθηκε προφυλακιστέος για ένα βιασμό και δύο απόπειρες και κρατείται στον τρίτο θάλαμο των φυλακών της Τρίπολης.

Οι Κουκλιοί Πωγωνίου στον Νομό Ιωαννίνων είναι το χωριό της μητέρας του ηθοποιού, εκεί που είχε χτίσει το ησυχαστήριό του και πήγαινε συχνά για να ξεκουραστεί. Αυτό είναι το μέρος που, όπως ο ίδιος είχε πει στους συντοπίτες του, θέλει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του όταν αποσυρθεί από το θέατρο. Να μείνει μόνιμα στο μεγάλο του σπίτι και να ζει μέσα στη φύση.
Εκεί αναμένεται να επιστρέψει ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποφυλάκισή του. Η «ON time» βρέθηκε στο χωριό του και μίλησε με κάποιους κατοίκους… Η αλήθεια είναι πως όλοι σχεδόν είναι αρκετά οργισμένοι με όσα αποκαλύφθηκαν, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης προχώρησε σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις.

Το σπίτι του ηθοποιού είναι άδειο. Η τελευταία φορά που το επισκέφθηκε ήταν πριν από το περασμένο Πάσχα, ενώ υπάρχει άτομο της εμπιστοσύνης του που το φροντίζει και το συντηρεί. Στο χωριό συχνά αναφέρονται στο όνομα του ηθοποιού, καθώς όσοι περνούν από το επιβλητικό σπίτι δεν μπορούν να μην αναφερθούν σε αυτόν και στις περιόδους που το επισκεπτόταν και ήταν ανοιχτό. Η τοιχοποιία που έχει φτιάξει γύρω του, όπως λένε οι κάτοικοι, ξεπερνά σε αξία τις 50.000 ευρώ, καθώς ο ηθοποιός ήθελε να φτιάξει ένα σπίτι όπως το είχε ονειρευτεί. Να σημειωθεί ότι όλη αυτή την περίοδο που ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή, το σπίτι δεν το έχει επισκεφτεί κανείς δικός του.

Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη στο χωριό πως θα μπει πωλητήριο, όμως λίγες μέρες μετά, κοντινά του πρόσωπα το διέψευσαν. Όπως διαψεύστηκαν και δημοσιεύματα που ήθελαν τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, να έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου. «Είναι απολύτως ανακριβής η πληροφορία ότι δήθεν η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππιδη, Ελπίδα Νίνου, “προχωράει στο διαζύγιο”. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στον άντρα της, πιστεύοντας στην αθωότητά του», αναφέρουν οι δικηγόροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του ηθοποιού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time