Δεν έπεισε τους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου ο 30χρονος κάτοικος της Κω που πριν από 5 χρόνια, επιστρέφοντας από το Άγιο Όρος, βρέθηκε μπροστά σε μια 60χρονη γυναίκα την οποία βίασε.

Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε ψυχική νόσο, ωστόσο δεν του αναγνωρίστηκε μειωμένος καταλογισμός, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί και στο Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης προκαλούν οργή και αγανάκτηση καθώς ο δράστης είχε βρεθεί… κατά λάθος στο νησί της Ρόδου, όταν επιστρέφοντας από το Άγιο Όρος, όπου είχε περάσει δύο μήνες, κοιμήθηκε στο πλοίο της γραμμής και δεν κατέβηκε στην Κω. Βγαίνοντας στο λιμάνι της Ρόδου, άρχισε να περιπλανιέται άσκοπα επί δύο 24ωρα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», ο 30χρονος είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν στο ψυχιατρείο της Λέρου, ενώ το 2011 είχε απασχολήσει τις Αρχές της Κω σε υπόθεση εμπρησμού της οικίας στην οποία διέμενε με τους γονείς του και δύο χρόνια αργότερα σε υπόθεση πρόκλησης σωματικών βλαβών και κατοχής ναρκωτικών.

Ο ίδιος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι είχε πάει στη Ρόδο για να βρει δουλειά, δεν είχε μαζί του χρήματα και ζητούσε από τους κατοίκους να του προσφέρουν φαγητό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου 2016, πήγε στη γειτονιά στην οποία ζούσε ως φοιτητής και σε ένα χωράφι εντόπισε την 60χρονη διαζευγμένη γυναίκα. Την είδε να κατευθύνεται προς το σπίτι που μένει μόνη της, να ανοίγει την πόρτα και στη συνέχεια να κρύβει το κλειδί κάτω από ένα θυμιατό που είχε στην είσοδο.

Ο δράστης περίμενε να βραδιάσει και άρχισε να παρακολουθεί από το παράθυρο την ανυποψίαστη γυναίκα, η οποία ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ με τα εσώρουχα. Με κυνισμό ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ώρα ένιωσε ορμές, εισέβαλε στο σπίτι και στη συνέχεια τη βίασε ικανοποιώντας πάνω της όλες τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Το θύμα μάλιστα φέρεται να του πρότεινε να του δώσει χρήματα προκειμένου να συνευρεθεί έναντι αμοιβής με ιερόδουλη, πράγμα που δεν δέχτηκε. Ντύθηκε και αποχώρησε από την οικία της, ειρωνευόμενος το θύμα, λέγοντάς της ότι «έκανε καλό σε έναν άνθρωπο».

Η γυναίκα έντρομη και τραυματισμένη από την άγρια επίθεση του 30χρονου ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ενώ οι αστυνομικοί έμαθαν ότι λίγες ώρες μετά ο δράστης βρισκόταν έξω από το σπίτι της γυναίκας όπου και συνελήφθη. Ομολόγησε τις πράξεις του με πλήρη διαύγεια και δεν δήλωσε μετανιωμένος για αυτές.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας.