Σενάριο θλιβερής αισθηματικής ταινίας θυμίζει η δοκιμασία ενός 56χρονου απατημένου συζύγου, ο οποίος είδε την πρώην σύντροφό του να αρπάζει τα χρήματά του από την τράπεζα, να αδειάζει το σπίτι τους και να φεύγει στο εξωτερικό με τον εραστή της.

Την περασμένη Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε ερήμην με φυλάκιση 2 ετών και 5 μηνών τη 44χρονη πρώην σύζυγο και τον εραστή της για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, συνέργειας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, ηθικής αυτουργίας σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από εντολοδόχο.

Ο 56χρονος σύζυγος με έντονη συναισθηματική φόρτιση περιέγραφε για ώρα στους δικαστές πώς η 44χρονη κατάφερε από το τέλος του 2016 έως τον Ιούνιο του 2019 να πάρει όλα τα χρήματά τους για να κάνει μία νέα αρχή με τον εραστή της εκτός Ελλάδας.

Μάλιστα ήταν τόσο συγκλονισμένος με όσα είχαν συμβεί που ζητούσε συνεχώς νερό από τους συγγενείς του. Σε κάποια στιγμή ο 56χρονος έφτασε να βγάλει το πουλόβερ του για να πάρει μία ανάσα και να μπορέσει να περιγράψει τα όσα συνέβησαν.

Υποστήριξε ότι το θράσος του παράνομου ζευγαριού λίγο έλειψε να τον τρελάνει. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, που αντιλήφθηκε την ψυχική κατάσταση του άνδρα, του ζητούσε να ηρεμήσει.

Τμηματικά η 44χρονη μετέφερε 9.500 ευρώ στον εραστή της και ακόμη 14.000 ευρώ σε δύο συγγενικά πρόσωπα του εραστή της. Μάλιστα αγόρασε και αυτοκίνητο στον παράνομο σύντροφό της αξίας 10.000 ευρώ με τραπεζικό δάνειο ύψους 13.500 ευρώ, το οποίο έλαβε με πλαστή υπογραφή του συζύγου της.

Παράλληλα η γυναίκα πλήρωσε 2.000 ευρώ για το κινητό τηλέφωνο του εραστή της, τον οποίο είχε συμπεριλάβει στο οικογενειακό πακέτο κινητής τηλεφωνίας και το 2017 του έδωσε μία τραπεζική κάρτα. Με αυτή την κάρτα ο εραστής σήκωσε συνολικά 29.168,64 ευρώ για συναλλαγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και για δώρα στη 44χρονη.

Στις 26 Ιουνίου 2019 η 44χρονη αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό με τον εραστή και άδειασε το σπίτι τους κρυφά με μεταφορική εταιρεία. Πριν φύγει πήρε συνολικά 10.500 ευρώ από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους «αφήνοντας στο λογαριασμό μόνο ένα ευρώ», όπως κατέθεσε ο 56χρονος. «Πήρε μέχρι τα απορρυπαντικά και το δοχείο με το λάδι» είπε ο άνδρας, που έμεινε εμβρόντητος με όσα συνέβησαν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»