Ο 58χρονος αγρότης που στάθμευσε το πρωί το αυτοκίνητό του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, οδηγείται σε ψυχιατρείο της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Υπενθυμίζεται, ότι κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου και μπιτόνι με βενζίνη. Ο αγρότης είχε γράψει πάνω στο όχημά του, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές».

Ο οδηγός φέρεται να φώναζε μέσα από το όχημά του πως θα ανατιναχθεί


Συναγερμός σήμανε το πρωί έξω απότ τη Βουλή, όταν ένα αγροτικό, με πινακιδες Μεσσηνίας, έφτασε μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε μέχρι και η Αντιτρομοκρατική. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το όχημα απομακρύνθηκε αμέσως από γερανό της Τροχαίας.

Ο οδηγός, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη, φέρεται να φώναζε μέσα από το όχημά του πως θα ανατιναχθεί, ενώ μετέφερε στην καρότσα φιάλες υγραερίου. Να σημειωθεί ότι διεκόπη η κυκλοφορία μπροστά από το κτίριο της Βουλής και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το «μήνυμα» στην πόρτα

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, πάνω στην πόρτα του αγροτικού υπήρχε επιγραφή η «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα. Οι Τούρκοι κρατουν το σπίτι μου αιχμάλωτο».

Επίσης, πάνω στο όχημα αναγράφονταν, μεταξύ άλλων, διάφορες λέξεις όπως «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο» και «ιαματικές πηγές».