Μάχη με το χρόνο και τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι της βόρειας Εύβοιας.

Την ώρα μάλιστα που ετοιμάζονταν να θέσουν υπό έλεγχο τον πύρινο όλεθρο στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο. Πλέον, κινείται απειλητικά προς το χωριό.



Χτύπησαν οι καμπάνες

Πριν από λίγο μάλιστα χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.



Μήνυμα για εκκένωση

Παράλληλα, μέσω του 112 εστάλη μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ασμήνιο της βόρειας Εύβοιας να εκκενώσουν προς την Ιστιαία λόγω της δασικής πυρκαγιάς.



Νωρίτερα, η φωτιά κατευθύνθηκε από την Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του μετώπου. Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και, παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη, τελικά κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους.