Δεν έχει τέλος η κατάσταση με τις φωτιές στην Εύβοια. Για όγδοη μέρα δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Την ίδια ώρα, πύρινα μέτωπα εξαπλώνονται συνεχώς, εφόσον οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς ενώ η κατεύθυνση των ανέμων δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης.

Νέα τροπή έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η φωτιά, μια και στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνι ενώ οι φλόγες έφτασαν και στο Πευκί, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Αναζωπυρώσεις μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνα

Η νέα φωτιά ξέσπασε στο σημείο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας, καθώς βρήκε αρκετή καύσιμη ύλη.

φωτιες_Ευβοια__9_
φωτιες_Ευβοια__10_
φωτιες_Ευβοια__11_
φωτιες_Ευβοια__12_

Ήχησαν καμπάνες

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό.

Επιπλέον, χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια.
φωτιες_Ευβοια__2_
φωτιες_Ευβοια__7_
φωτιες_Ευβοια__8_

Εκκένωση προς Ιστιαία

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ασμήνι της βόρειας Εύβοιας, ώστε να εκκενώσουν προς την Ιστιαία.

Πάνω από 800 πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, από την Κύπρο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από την Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από τη Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από τη Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 Ε/Π, συμπεριλαμβανομένων τριών Ε/Π από τη Σερβία, δύο Ε/Π από την Ελβετία, ενός της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, δύο Ε/Π της Αιγυπτιακής Αεροπορίας Στρατού και ενός Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Προσαγωγή ατόμου για εμπρησμό στο Ασμήνι

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία για ένα άτομο το οποίο είδαν νωρίτερα να βάζει φωτιά. Όπως αναφέρεται, έχει γίνει μια προσαγωγή ατόμου, που εξετάζεται αν είναι αυτός τον οποίο κατήγγειλαν οι κάτοικοι του οικισμού.

Αγώνας δρόμου της ΔΕΔΔΗΕ για την επαναφορά ρεύματος

Χιλιάδες κολώνες ρεύματος έχουν καταστραφεί στη Βόρεια Εύβοια, χιλιόμετρα καλώδια παραμένουν στους δρόμους, μετασχηματιστές και άλλα υλικά είναι άχρηστα μετά το πέρασμα της φωτιάς. Ολόκληρα χωριά παραμένουν μέρες χωρίς ρεύμα και πολλά από αυτά και χωρίς νερό.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς τις επισκευές, αλλά οι φωτιές καταστρέφουν συνεχώς νέα τμήματα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, Γιώργο Αθανασιάδη, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, συνολικά στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας από την αρχή της φωτιάς μέχρι χθες έμειναν χωρίς ρεύμα 15.000 άνθρωποι. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος.

φωτιες_Ευβοια__3_
φωτιες_Ευβοια__4_
φωτιες_Ευβοια__5_
φωτιες_Ευβοια__6_