Την επίκληση των προσωπικών δεδομένων αλλά και του υπηρεσιακού απορρήτου επικαλείται το ΓΕΕΘΑ για να δικαιολογήσει την απάντησή του «Δεν απαντώ» στα ερωτήματα που του ετέθησαν από την ιστοσελίδα μας, περί του αν ισχύουν τα δημοσιεύματα του τύπου περί «παραιτήσεως» του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ως «απάντησή του» σε προηγηθείσα δυσμενή μετάθεσή του από την υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα.

Η ιστοσελίδα μας ρώτησε αρμοδίως τόσο το ΓΕΣ όσο και το ΓΕΕΘΑ για το αν ισχύει η φημολογία αυτή που έχει ενταθεί από το μεσημέρι και μετά περί παραιτήσεως του Διευθυντή της ΓΕΣ/ΔΑΣ. Αρχικώς αφού το ΓΕΣ μας παρέπεμψε στο ΓΕΕΘΑ, από το ΓΕΕΘΑ μετά από ένα δίωρο περίπου λάβαμε την απάντηση «Δεν απαντώ», καθότι το μεν σκέλος που αφορούσε τυχόν παραίτηση του Δντή ΓΕΣ/ΔΑΣ είναι «προσωπικό δεδομένο», ως χαρακτηριστικώς μας ελέχθη, ενώ ως προς το σκέλος του αν η προαναφερθείσα υποβολή παραιτήσεως οφείλεται σε προηγηθείσα (την περασμένη Παρασκευή) δυσμενή μετάθεσή του εν μέσω διεξαγωγής πλήρους και δύσκολης επιχειρήσεως αεροπυροσβέσεως, η ίδια πηγή επικαλέστηκε το «απόρρητο των μεταθέσεων».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό από δημοσιεύματα (militaire.gr, armyvoice.gr κλπ) ότι συνεκλίθη το Συμβούλιο Κρίσεως Ανωτάτων και αποφάσισε τη μετάθεση του Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΑΣ. Ρωτήθηκαν τότε το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ και επικαλέστηκαν «άγνοια» καθώς οι μεταθέσεις ανωτάτων είναι – τυπικώς – απόρρητες.

Σήμερα η φημολογία έγινε πιο συγκεκριμένη με το θέμα της υποβολής παραιτήσεως από πλευράς του Διευθυντή ΓΕΣ/ΔΑΣ με την απάντηση που σας προαναφέραμε τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, εν ώρα μάχης σε πλήρη, από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων είναι αστείο – επιεικώς τουλάχιστον – να αποφασίζεται η (δυσμενής) μετάθεση του επικεφαλής της ΓΕΣ/ΔΑΣ και η εν συνεχεία σε δεύτερο χρόνο η υποβολή παραιτήσεως από μέρους του, αν βεβαίως ισχύει όλη αυτή η φημολογία, που μάλλον πρέπει να ισχύει αν αναλογιστούμε την σπασμωδική επικοινωνιακή αντιμετώπισή της από πλευράς των αρμοδίων.

Για όλες τις τυχόν νεότερες ή επίσημες εξελίξεις θα επανέλθουμε.