Ανεξέλεγκτο είναι το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που προέκυψε από την αναζωπύρωση στους πρόποδες της ανατολικής Πάρνηθας.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών προς την πλευρά του Αγίου Στεφάνου με διάσπαρτες εστίες φωτιάς την ώρα που ο αέρας έχει δυναμώσει. 

Η Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 με μήνυμα προς τους πολίτες στον οικισμό Πευκόφυτου ή Ποντίων της περιοχής Αγίου Στεφάνου ζητά την εκκένωση προς Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας. Οι πολίτες σε Πολυδένδρι και Καπανδρίτι καλούνται να απομακρυνθούν προς Βαρνάβα και Νέα Μάκρη την από επαρχιακή οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου.



Η φωτιά έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής. Το μεγάλο πρόβλημα προκύπτει από τις σπίθες που αιωρούνται και μεταφέρονται και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να μην μεταφερθεί η φωτιά προς την Καπανδρίτι και τις άλλες περιοχές.


Σημειώνεται πως οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν τείχος προστασίας, αλλά οι φλόγες προσπέρασαν.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι στη Δροσοπηγή που τυλίχθηκε στις φλόγες υπήρξαν τραυματίες οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση κρίνεται ως κρίσιμη και στην άλλη άκρη του μετώπου.  Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση δάσους στην παραπάνω περιοχή, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της πολύ μεγάλης φλόγας δημιουργούνται τοπικά ριπές αέρα που επιταχύνουν την επέκταση της πυρκαγιάς.



Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.