Με το ποσοστό του εμβολιασμού να είναι λίγο πάνω από 4%, όλα δείχνουν πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες ήταν μόνο η αρχή. 

Έτσι, μετά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και σε υγειονομικό προσωπικό, όλα δείχνουν ότι έρχεται η σειρά και σε άλλους κλάδους εργασίας

Στο τραπέζι έχει πέσει ήδη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Και αυτό ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προκειμένου να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία. 

Η υποχρεωτικότητα στη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα όμως φαίνεται προς το παρόν να απομακρύνεται, καθώς όπως είχε δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών είναι ικανοποιητικά και ξεπερνούν το 70%.

Αποκλεισμός φοιτητών

Στο ίδιο πνεύμα και η τριτοβάθμια εκπαίδευση! Υπάρχουν σκέψεις για αποκλεισμό από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, φοιτητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΜΠ

Μάλιστα, τα ΑΕΙ έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν έκκληση προς τους φοιτητές να εμβολιαστούν, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί σε έγκαιρο εμβολιασμό προκειμένου να ανοίξουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα:

«Είναι καθήκον όλων μας, δασκάλων και φοιτητών, να δώσουμε το καλό παράδειγμα και στην υπόλοιπη κοινωνία, και να σπεύσουμε να προγραμματίσουμε τον εμβολιασμό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύντομα αναμένεται να συζητηθεί και ο εθελοντικός εμβολισμός των παιδιών από 12 έως 15 ετών.

Συζητήσεις και για άλλες κατηγορίες

Ήδη στην κυβέρνηση υπάρχουν συζητήσεις για τις κατηγορίες που… αναμένεται να πάρουν σειρά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, αυτές είναι:

Οι αθλητές, αφού και τα γήπεδα είναι πλέον μόνο για εμβολιασμένους θεατές.

Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές του κράτους, όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΗΕ, η ΕΥΔΑΠ και τα ΜΜΜ.

Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη

Στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ.»

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.»

Διευκρίνισε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.