Νωρίτερα από το αναμενόμενο αλλά και σε ένα ευρύτερο πεδίο επαγγελματικών ομάδων αναμένεται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κοροναϊού, βάσει των αποφάσεων της επιτροπής Βιοηθικής.

Οι λεπτομερές αναμένεται να «κλειδώσουν» τις επόμενες ημέρες και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ η αρχή θα γίνει εντός του Ιουλίου με τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μένει να οριστικοποιηθούν οι ποινές που θα επιβληθούν σε όσους εργαζόμενους επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Πηγές ανέφεραν στον ΣΚΑΪ, ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς ως «τιμωρία» ή «ποινή» η μετακίνηση σε μη μάχιμη θέση και εξετάζει τις εναλλακτικές που υπάρχουν.

Αναφορικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε άλλους επαγγελματικούς τομείς οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν περί τα τέλη Ιουλίου και να ξεκινήσουν περί τα τέλη Αυγούστου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται:

  • Ένοπλες Δυνάμεις
  • Σώματα Ασφαλείας
  • Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Εργαζόμενοι σε κρατικές δομές που είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους όπως εργοστάσια της ΔΕΗ, δίκτυα διανομής ρεύματος και φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ.