Μεγάλη απογοήτευση και ένα πολύ επικίνδυνο κοινωνικό παράδειγμα αποτελεί από την περασμένη Κυριακή το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στο επαγγελματικό τένις, Νόβακ Ντζόκοβιτς, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του εμβολιασμού γενικά, αλλά και κατά του ενδεχόμενου εμβολιασμού του κατά του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι εναντίον των εμβολίων!

«Προσωπικά είμαι αντίθετος στον εμβολιασμό και δεν θα ήθελα να υποχρεωθώ από κάποιον να κάνω εμβόλιο για να μπορέσω να ταξιδέψω», δήλωσε ο Τζόκοβιτς σε μια ζωντανή συνομιλία στο Facebook με άλλους Σέρβους αθλητές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το www.forbes.com.

Ο 32χρονος παίκτης τένις κέρδισε το τουρνουά μόνουλ στο Wimbledon πέρυσι.

Το φετινό πρωτάθλημα Wimbledon, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου 2020, ακυρώθηκε για πρώτη φορά μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το U.S. Open είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου.

Η στάση του παγκόσμιου πρωταθλητή για τους εμβολιασμούς αντιμετωπίστηκε με ευρεία έκπληξη στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν είχε σχολιάσει μέχρι τις 2 π.μ. της Τρίτης τις απαντήσεις των «φίλων» του.

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα