Ο Έβρος, έτσι και αλλιώς αποτελεί από μόνος του ένα – σοβαρό – «υδάτινο κώλυμα», πέραν του ότι αποτελεί ΚΑΙ το φυσικό σύνορο Ελλάδος – Τουρκίας. Επομένως η διενέργεια της τελικής φάσεως τακτικής ασκήσεως μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Διάβαση Ευκαιρίας Υδάτινου Κωλύματος», μολονότι δεν γίνεται για πρώτη φορά, εντούτοις όποτε γίνεται έχει τη δική της αξία και σημειολογία.

Υπό το πρίσμα αυτό, η προαναφερθείσα ΤΑΜΣ διεξήχθη στο «Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων» (ΚΕΠΜ) του Έβρου, στο νότιο τμήμα του ποταμού, με τη συμμετοχή μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων του Δ΄ Σώματος Στρατού, από όπου και το εντυπωσιακό βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα το ΓΕΣ από την προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελική φάση της ασκήσεως παρακολούθησαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας καθώς και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος έχει διατελέσει και διοικητής της XVI Μηχανοκινήτου Μεραρχίας στο Βόρειο Έβρο και είναι ΑΡΙΣΤΟΣ γνώστης του ποταμιού και της περιοχής!