Έκπληξη προκάλεσε η παρουσία στο παρατηρητήριο της σημερινής πρώτης ουσιαστικής ασκήσεως της νεοσυγκροτηθείσας Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) στο ύψωμα του Αγίου Γεωργίου της Πάχης Μεγάρων, δύο πολύ μεγάλων διεθνών μπασκετμπωλιστών του παρελθόντος, οι οποίοι είχαν τιμήσει τις φανέλες τόσο των ομάδων τους όσο και της Εθνικής.

Πρόκειται για τους πρώην διεθνείς μπασκετμπωλίστες Δημήτρη Διαμαντίδη και Νίκο Φιλίππου, οι οποίοι κάθονταν μεν διακριτικώς στην τελευταία σειρά των επισήμων, αλλά λόγω ύψους δεν μπορούσαν και να… «κρυφτούν» τελείως.

Έτσι χωρίς να το επιδιώκουν οι ίδιοι πέτυχαν «τρίποντο» στο ενδιαφέρον των παρευρεθέντων στο παρατηρητήριο της ασκήσεως!

Εξ όσων μάθαμε από το ρεπορτάζ οι δύο σπουδαίοι διεθνείς μπασκετμπωλίστες του παρελθόντος είναι προσωπικοί φίλοι του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και με εκπεφρασμένη αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις γι’ αυτό και ο Αρχηγός τους προσκαλεί σε παρόμοιες εκδηλώσεις, κάτι άλλωστε που είχε γίνει και στην τελευταία άσκηση «Παρμενίων»!