Αυτό, εκτός ότι είναι σε βάρος των επιχειρήσεων του νησιού, αποτελεί και μια υγειονομική βόμβα, καθώς τα κορωνοπάρτι συνιστούν εστίας υπερμετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Ζησιμόπουλου, πρόεδρο Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, το πρόβλημα με τα παράνομα πάρτι είναι εδώ και αρκετα χρόνια, ενώ εντάθηκε ιδιαίτερα πέρυσι λόγω Covid.

Ο κ. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά τα πάρτι όσο δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, νομικό πλαίσιο, όπως υπήρχε πέρσι για τις συναθροίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι καταγγελίες των επαγγελματιών της Μυκόνου για ιδιωτικά πάρτι σε βίλες του νησιού επαληθεύονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr. Μάλιστα στις 9 Ιουνίου οργανώνεται αντίστοιχο πάρτι με τη συμμετοχή Dj, ανοιχτό μπαρ, σούσι κλπ. Ο ROBIN SCULZ που θα είναι ο dj του πάρτι είναι Γερμανός και αρκετά γνωστός σε πολλές χώρες.

Οι επαγγελματίες με ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς, καταγγέλλουν ότι τα ιδιωτικά πάρτι δίνουν και παίρνουν στο νησί, και έχουν από όλα. Φωτορυθμικά, dj, κλπ.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς που προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικής μονάδας για την αποτροπή των κορονοπάρτι στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Οι νόμιμοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι πλήττονται από τους περιορισμούς στο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα επιπλέον πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται από αυτές τις απαγορεύσεις: Τα παράνομα πάρτι σε βίλες.