Ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται μία επίσημη δήλωση έχει άμεση σχέση και επηρεάζει καίρια τον τρόπο νμε τον οποίο αναμένεται να «εισπραχθεί» αυτή η δήλωση από τους ακροατές, από τους υπολοίπους συζητητές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση, στην οποία προέβη προχθές, Σάββατο 17 Ιουλίου, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, σχετικά με την επιβολή μίνι lockdown στη Μύκονο.

«Δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας το μίνι lockdown στη Μύκονο. Η Επιτροπή δεν πρόλαβε να συζητήσει αυτό το θέμα». Αυτό δήλωσε το Σάββατο ο Χαράλαμπος Γώγος και το συμπέρασμα, στο οποίο οι περισσότεροι κατέληξαν ήταν ότι η επιβολή του μίνι lockdown στη Μύκονο ήταν μία μονομερής και επιστημονικά ατεκμηρίωτη απόφαση της ιδίας της κυβέρνησης και μόνον... Έτσι έχουν τα πράγματα, όμως; Σε καμία περίπτωση.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκκρεμούσε εδώ και 2 - 3 εβδομάδες εισήγηση της ειδικής επιστημονικής Επιτροπής του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19, σύμφωνα με την οποία τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου όσο και εκείνη του Ρεθύμνου εμφανίζουν πολύ επικίνδυνη ευρεία διασπορά του νέου κοροναϊού. Η ειδική επιστημονική Επιτροπή του Χάρτη, λοιπόν, εισηγείτο εδώ και 2 – 3 εβδομάδες προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την «αναβάθμιση» και της Μυκόνου και του Ρεθύμνου στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη, καθώς και τη συνεπαγόμενη εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών και ελεγκτικών μέτρων.

Μάλιστα, την Πέμπτη 15 Ιουλίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε, κατά τη διάρκεια της επίσημης εβδομαδιαίας ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Πάρου, Θήρας, καθώς και ο δήμος Ιήτων, βρίσκονται «ένα βήμα» πριν από την «αναβάθμισή» τους στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη.

Εκείνη την ημέρα, η Μύκονος «μετρούσε»... 86 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού ή... 845 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, το Ρέθυμνο «μετρούσε» 96 καταγεγραμμένα νέα κρούσματα, το Ηράκλειο 133.

Συνεπώς, μπορεί ο Χαράλαμπος Γώγος να αποτύπωσε πιστά την πραγματικότητα, μπορεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, λοιπόν, να μην είχε προλάβει να συζητήσει το θέμα της Μυκόνου, αλλά ο καθηγητής δεν παρουσίασε ολόκληρη της πραγματική εικόνα της κατάστασης: Παρέλειψε, δηλαδή, να κάνει λόγο για την εκκρεμούσα εισήγηση της λεγόμενης υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, η οποία εισηγείτο, πράγματι, την «αναβάθμιση» της Μυκόνου, αλλά και του Ρεθύμνου, στο «κόκκινο» επίπεδο του Χάρτη...